Beşiktaş favori Fener’den ümitliyiz

Ligimizin şu andaki lideri Beşiktaş, Lokomotiv Moskova karşısında bana göre maçın favorisi. Favori dememin nedeni; Bana göre ligimizin şu anda en iyi oyun sergileyeni olduğu için. Takım halinde agresif, ayrıca hücum pres anlayışı içinde.. Üstüne üstlük kendi saha seyircisi önünde bu maçı kazanır diyorum.

Gomez’den gol bekliyoruz. Yalnız Gomez değil, Oğuzhan, Gökhan Töre hatta oynarsa Olcay bile gol atar diyorum. Orta sahada Atiba gibi arzu ve istek dolu bir futbolcuya sahip olduğu için bu mevkinin kontrolünü ele alacağını varsayıyorum. Büyük ihtimal Sosa da bu maçta görev alacak. Beşiktaş’ın hücumda sıkıntısı yok. Yalnız defansta hala beklenen düzeyde değil. Zaman zaman bireysel hatalar yapıp rakiplere pozisyon veriyorlar. Kaleci Tolga’yı da bu maçta çok önemsiyorum. maça iyi konsantre olursa Lokomotiv’e gol şansı vermez diyorum. Kısacası bu maçın kazananı da Beşiktaş olur.

Fenerbahçe deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. Hollanda ekibi her ne kadar eski gücünde değilse bile, genç futbolculardan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe’ye ilk yarım saatte gol atmak için olağanüstü baskı kuracaklarını zannediyorum. Van Persie’nin görev alacağını düşünürsek, ondan da artık suskun ayakları bir kenara bırakıp gol atan olmasını bekliyoruz.

Nani iyileşti. Bu maçta görev alacak. Kaleci Fabiano sakatlık veya hastalık bahanesiyle Pereira tarafından kadroya alınmadı. Bu değişiklik Fenerbahçe’yi fazla sıkıntıya sokmaz. Çünkü Volkan zaten devamlı oynayan ve takımın vazgeçilmezi. Eğer kaptan Volkan bu maça kendini iyi hazırladıysa takımı adına olağanüstü güven sağlar. Savunmanın sağında büyük ihtimal Gökhan Gönül görev alacak. Alves ile Kjaer’ın hiç hata yapmaması gerekir. Fenerbahçe orta sahası ilk 45’te iyi savunma yapar görüntüdeyken ikinci yarıda oyundan düşen ilk önce onlar oluyor. Fenerbahçe’de kendilerinden gol beklenenler Nani, Van Persie ve sonradan oyuna girerse Fernandao. Ancak Ajax, kendi saha ve seyircisi önündeki avantajı lehine çevirmek için gerekli profesyonel düşüncedeki görüntülerini İsrailli hakem üzerine baskı kurarak. neticeye gitmek isteyecektir.