Beşiktaş futbolu ile yine keyif verdi

Geçtiğimiz hafta Başakşehir ve Galatasaray’ın mağlup olmaları bu hafta da Fenerbahçe’nin Kayseri deplasmanında almış olduğu farklı yenilgi Beşiktaş’ın şampiyonluk yolundaki şansını artırırken kendi işini şansa bırakmayan Siyah-Beyazlı takım ise dün akşam güçlü rakibi Konyaspor’u rahat geçti.

Ligin ilk yarısında her maçta ayrı kadro ile görmeye alıştığımız Şenol Güneş artık kafasındaki ideal kadrosunu bulmuş olacak ki geçen hafta Alanya’da farklı kazanan ilk onbirini Konyaspor karşısında da sahaya sürmeyi tercih etti.

Siyah-Beyazlı takım oyunun ilk yarısına fırtına gibi başlarken özellikle Oğuzhan ve Babel çok etkili oynadılar. Hem Oğuzhan, hem de Babel güzel oyunlarını attıkları gollerle süslerlerken büyük yetenek Quaresma ise bazen gereksiz laubali hareketler yapsa da takımı adına önemli bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösterdi.

Konyaspor ise ev sahibi takımın taraftar baskısının da etkisi ile ilk on beş dakika ciddi bir şaşkınlık yaşadı.

İkinci yarıda da sahada yine etkili bir Beşiktaş vardı ve Cenk’in güzel golleri ile farkı yakalamakta zorlanmadılar.

Fenerbahçe’nin Kayseri’deki halini gördükten sonra da Beşiktaş’ın bu ligin en güzel yanı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, bu görevden önce mentörlüğünü yapmış olduğu hakem Özgür Yankaya’yı bir başka seviyor ve o hata yaptıkça daha önemli maçlarda görev vermeye devam ediyor.

Dün oyunun ilk yarısında Konyaspor ceza alanı içinde Cenk’in yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaşlı oyuncular penaltı bekledikler ancak hakem doğru bir kararla oyunu devam ettirdi.Yerde kalan Cenk’in yanına gelen hakem, bu futbolcu ile gereksiz yere dialoğa girince sinirlenen oyuncu boş yere sarı kart gördü.

Beşiktaş ceza alanı içinde Tosic’in topa bilerek eli ile dokunduğu pozisyonda Konyaspor adına net bir penaltıyı vermeyen hakem çok önemli bir hata yaptı.

İkinci yarıda sportmenlik dışı bir şekilde topa eli ile dokunan Tosic’e doğru bir sarı kart gösterdi.

Konyaspor ceza alanı içinde Ali Turan’ın rakibi Tolgay’a yaptığı faulu gören hakem Beşiktaş lehine doğru bir penaltı kararı verdi.