Beşiktaş için iki anahtar

Beşiktaş için ciddi anlamda serinkanlılık gerektiren bir döneme giriyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hedefi çok ama çok önemli. Beşiktaş bu fırsatı yakalayabilirse, önümüzdeki sezonları akılcı bir biçimde planlama imkanına da kavuşacak. Teknik heyet de takım da böyle bir baskıyı taşımak konusunda biraz deneyimsiz, ama bunu dengeleyecek bir futbol iştahına sahip. Kalan 6 maçta bu iştaha, sonuca gitmeyi sağlayacak bir serinkanlılık eklemek şart. Anahtarlardan biri bu.

Diğer anahtar da belli: Hücum üretkenliği! Hep yazıp duruyorum, Beşiktaş’ın hücum üretkenliğinde 4 kilit ad var: Olcay, Almeida, G.Töre, Oğuzhan. Galibiyet için bu dört addan en az ikisinin vasatın üstünde bir performans sergilemesi gerekiyor maç içinde. Töre’nin dönüş tarihi tam netleşmiş değil, dolayısıyla kalan üç adın minimum sakatlık ve ceza sorunuyla sezonu tamamlamasını ummak zorundayız.

Beşiktaş’ta kimi pozisyonlar için çözüm formülleri var (Necip’in sağ bek oynaması örneğinde olduğu gibi), ama yukarıdaki adların alternatifi yok. Kulübedeki adlar sezon boyu yetersiz kaldı, bundan sonra da tablo fazla değişmez.

Kısaca bakalım Kayseri maçına: Yukarıdaki adlardan yalnızca Almeida ve Olcay sahada.

Beşiktaş’ın dk.35’e kadar tek bir gol girişimi var, o da Almeida’nın dk.14’teki sürpriz şutu. Devre sonuna doğru biraz silkiniyor Beşiktaş, 2 gol girişimi üretiyor. Tam o sıra Necip sakatlanıyor ve oyuna Oğuzhan giriyor. Hemen ardından Almeida’nınasistiyle gelen Olcay golü biraz rastlantısal gibi görünebilir. Ama asla şaşırtıcı değil. Oğuzhan’ın varlığı bile rakibin alan boşaltmasına yol açıyor, orta saha ile defans arasındaki dengeyi bozuyor.

Bir paragraf da İsmail’e: Beşiktaş’a geldiği günden beri hakkında çok olumlu şeyler yazdığım bir ad İsmail. Çok talihsiz sakatlıklar yaşadı. İsmail’i ilk 11’de görünce çok sevindim ve eski günlerine dönmesi en büyük temennim. Çünkü İsmail’in ofansif yeteneklerini önemsiyorum.

Töre’nin yokluğunda Motta-İsmail ikilisi iyi bir tercih gibi göründü, ama İsmail’in önde, Motta’nın bekte olduğu bir dizilişin daha verimli olacağı kanısındayım. Bu hafta Beşiktaş Konya, G.Saray Sivas deplasmanında. Her iki rakip de ligin görece pozitif futbol oynayan ekiplerinden.

Eğer bu iki takım beklenmedik biçimde tedbirli futbola yaslanmazsa, Beşiktaş’ın kazanacağı, G.Saray’ın ise puan kaybedeceği düşüncesindeyim. Hep birlikte göreceğiz.