Beşiktaş insan avına çıkmasın!

Kaybedilen maçtan sonra, Fikret Orman’ın (Hakemle ilgili olarak) yaptığı çok sert açıklamalar; somut verilere dayanmıyordu. Dünyanın hiçbir ülkesinde, yanlış verilen bir tac kararının “Vahim hata” olarak kabul edilmesi mümkün değildir.

Aslında Beşiktaş, ikinci golü de bir tac atışının sonrasında yedi... Bu kez hakemin hiçbir kusuru yoktu, o konum için kendilerini niye suçlamıyorlar? 

***

Evet, ben de maç yazımda; gecenin kırlma noktası olan tac  için, “Yanlış karar” demiştim. Ama açık söyleyeyim, onda da çok emin değilim... Top, Caner’in ayağına çarpmış olabilir.

Temas ettiği ya da etmediği tartışılabilecek ortada bir tac için, bütün ülkeyi ayağa kaldırmak; adil değildir.

Zaten Fikrat Orman, kendini haklı gösterebilecek ve elle tutulabilecek hiçbir argümana sahip değil... “Hakem takdir haklarını G.Saray lehine kullandı” demekle sınırlı kalmak; iddia doğru olsa bile, eline ciddi bir koz veremiyor. 

Beşiktaş, yaklaşma umudu veren şampiyonluk şansının bir anda elinin altından kaymasına  (Öfkeyle) kılıf arıyor. Gösterdikleri aşırı abartılı ve temeli tam oturmayan iddialar; Bülent Yıldırım başarılı bir yönetim gösteremese de, onlara geniş bir haklılık alanı açmıyor. 

Korkak, silik, etkisiz futbollarının kaynağını araştırma gereğini duymadan; kendilerinin dışında suçlu arama paniği içindeler.

***

Adriano, Quaresma ve Kagawa gibi isimleri ilk onbire almayan kim?.. Acil ihtiyacı olduğu halde, taa 75’inci dakikada değişikliğe yeltenen kim?.. Son 6 galibiyetini Necip’siz aldığı halde, G.Saray’a karşı onun katkısıyla zafer bekleyen kim?.. Rakibinden ödü kopan kim?.. Pozisyon fakiri olan kim?

Beşiktaş ve Orman, bunların cevabını veremeden; insan avına çıkmasınlar... Ve hatta ortalığa da çıkmasınlar. Komik oluyor.

Topyekun yaygara kopararak; hiçbir şeyi asla hak edemediğin bir mücadeleden, sana zaten ekmek çıkmazdı. Kaybetmek için bile; onur/vakar/olgunluk sahibi olmak gerek!

Beşiktaş bunu bile beceremedi.