Beşiktaş kümeye... Beşiktaş kümeye...

Bizim medyanın, felaket haberlerine karşı açıkça ağzı sulanıyor.... Televizyonlardaki haber bültenlerinde görüyoruz. Gasp, cinayet, kavga, yangın, intihar gibi; ne kadar çirkin, huzursuz, kötü haber varsa; arka arkaya sunmaktan ve üstelik iki gün boyunca tekrarlamaktan özel zevk alıyorlar.

Hatta kış, soğuk, şiddetli yağmur, fırtına geleceğini uyarırken bile; olacaklardan keyif alıyormuş gibi şaşılası bir iştah içindeler.

***

Bazı spor programlarının da, bu tür Ana Haber kuşaklarından bir farkı yok... Beşiktaş, pazar gecesi Başakşehir’e yenildikten bir saat sonra; “Titanik batıyor” edebiyatı başladı.

Bugüne kadar göklere çıkarılan Beşiktaş için, neler söylenmedi... “Artık üçüncü bile olamaz” denildi. Yetmedi, “Zaten fazla şişirilmişti” ifadesi kullanıldı. Takım o kadar aşağılandı ki; bir tek “Beşiktaş kümeye... Beşiktaş kümeye...” diye bağırmadıkları kaldı.

Titanik gemisinin batışı, Beşiktaş’ın sonu olarak defalarca ekrana getirildi. İnsan, bu kadar aşağılayıcı bir tabloya tanık olmaktan bile utanıyor. Onlarsa, hiç umursamadı.

***

Beşiktaş’ın yenilmesi, elbette hoş bir şey değil... Art arda üçüncü kez şampiyon olma sevdalarına hançer çekildi. Bu doğrudur. Ama ligin kalan haftaları içinde, oluşan 4 puan farkı kapatmak, Kaf Dağı’nın ötesinde kalan ulaşılmaz bir hedef değildir. Bu kadar farkı kapatır, üstelik bu kadar fark da yapar.

Görülmemiş ve görülmeyecek bir şey değil... Tarihte örnekleri çok.

Durum böyle olduğu halde; bir kulübün ve taraftarlarının moralini bu kadar bozmaya kimin ne hakkı var?

***

Evet, Beşiktaş’ta işler biraz sarpa sardı. Ama bu kaosun içinden sıyrılabilme yeteneği ve gücü var. Başındaki teknik direktör; her türlü sıkıntının üstesinden gelecek bir deneyim ve yeterlilik içinde... Kulüp yönetimi, ne yapacağını şaşırmış durumda değil. Sükunet ve olgunlukla, sorunları aşma yeteneğine sahip... Sanki kıyamet kopmuş gibi bir hava yaratmayın. Beşiktaş bu oyunlara gelecek bir kulüp değil.

Bir yenilgiden medet umup, neredeyse “Beşiktaş kümeye” demeye getirenler; bu takımı sadece 8 hafta sonra şampiyon olarak görünce, merak ediyorum, ne yapacaklar?