Beşiktaş lige iyi başladı

Beşiktaş geçtiğimiz yıllardaki temposundan uzak. İlk yarı Antalyaspor karşısında bir hayli zorlanarak futbol sergileyen oldu. Gol pozisyonu üretmekte alışagelmiş Beşiktaş’ın temposunu ne yazık ki bu maçta göremedik. Antalyaspor takım savunmasında Beşiktaş’a zorlu anlar yaşatırken ilk yarının bitim dakikalarına yakın süre içinde Pepe’nin kafa golüyle 1-0 öne geçen oldu.

Pepe tecrübesini kullanak savunma oyuncusu olmasına rağmen duran toplarda kafa hakimiyetini iyi kullanarak gol arayışlarında bulunması onun back raunduna da yakışmış oldu. Ayrıca bir kafa şutu da direkte patlarken, Beşiktaş ikinci yarı ise Cenk Tosun’un bir pozisyonunda penaltı kararı veren orta hakem Cüneyt Çakır’ın tartışılır düdüğünü bir kenara bırakarak Cenk Beşiktaş’ın ikinci golünü penaltıdan atarak takımı hem rahatlattı hem de derinden bir ohh çektirdi.

Talisca’yı izledim ama henüz hazır görmedim. O muhteşem sol ayağını bu maçta iyi kullanamadığını söyleyebilirim. Halbuki geçtiğimiz sezonda Talisca’nın böylesine muhteşem gollerini izleyen olmuştuk.

Antalyaspor kalecisinin bana göre Pepe’nin atmış olduğu golde zamanlama hatasını da belirtmek isterim. Böyle bir pozisyonda eğer bir kaleci hamle yapıyor ise o topa ne yapıp edip dokunması gerekirdi. Dokunamadı, Pepe de tecrübesiyle golü kaydeden oldu.

İlk maçlar her zaman zordur. İstediğin kadar şöhretlerden kurulu bir takım ol. Her zaman zorlanır rahat maç kazanamazsın. Bir de üstüne üstlük seyirci desteğini arkana alamazsan sıradan bir takım havasına girersin. Bu maçta Beşiktaş’ın taraftar grubu arkasında olsaydı, umarım seyredeceğimiz futbol çok farklı güzelliklerde olur. Belki sonuç yine böyle biterdi. Ama futbol adına seyir zevki almış olurduk.

Ben seyircisiz maçlara hiç itibar etmiyorum. Eğer parasal bir ceza verilecekse verin ama seyirciden mahrum bırakmayın. Çünkü seyircili statlar futbolun velinimetidir. Onlar tribünlerde olmazsa maçı hangi takım kazanırsa kazansın ne tadı olur ne tuzu. Onun için derim ki, artık Futbol Federasyonumuz bu boş tribünlere çare bulsun.