Beşiktaş ne tam ne çok eksik

Beşiktaş transferi JoseSosa’yla kapattı. Atınç’ı da eklersek, 3 kaleci dahil 22 kişilik bir kadrosu var Beşiktaş’ın. Gereken kadro derinliği oluştu mu? Bakış açısına göre değişir. Kimi pozisyonlar sorunlu, kimilerinde ise yeterince alternatif var. Şimdi en büyük temennimiz belli: Kanıksadığımız yoğunlukta bir sakatlık ve cezalı trafiğini hiç değilse bu sezon yaşamamak.

Tabii, 5+3 uygulaması olan bir ligde yalnızca 6 yabancı bulundurmak da tartışılabilir. Özellikle de ofansif bir yabancı sağ bek, ilk 11’de daha fazla çeşitleme yapma fırsatı sunardı. İsmail’in sola kaydırılmasıyla Beşiktaş hücum üretkenliği açısından daha efektif duruma gelirdi. Yine de işin iyimser bir boyutu da var: Bu kadro Ocak ayına 3 kulvarda da hedeflerini koruyarak girebilir. Beşiktaş o zaman rakiplerinde olmayan bir imkana sahip olur. 2 yabancı hakkını doğru takviyeler için kullanabilir. Söylediğim şey züğürt tesellisi değil, yeter ki iyi bir sezon stratejisi uygulanabilsin.

Gelelim Mersin maçına. Saha rezaleti göz önüne alınınca, teknik-taktik analiz pek doğru olmaz. Yine de şunu belirtmem gerek: 4-4-2’yle Beşiktaş’ın gereken hücum üretkenliğini sağlaması mümkün değil. 2. yarıdaki karşılıklı üretkenlik yanıltıcı olmasın. Beşiktaş golü bulmasa, maç aynı minval üzere devam ederdi. “Oğuzhan yoktu ama” denebilir. Zaten 4-4-2, Oğuzhan ya da Sosa’dan birinin kulübede kalması anlamına geliyor ki Beşiktaş için gereksiz bir lüks olur bu.

 Sadede geleyim: Sosa’nın da eklenmesiyle, Beşiktaş’ın mevcut kadro yapısı için en uygun dizilişin 4-3-3 olduğu netleşti bence. İleri üçlü için tam 6 alternatif var Biliç’in elinde, hiç fena değil. Kağıt üzerindeki ideal orta üçlüyü de yazayım buraya: Oğuzhan-Atiba-Sosa. Elbette bunu Sosa’nın takıma hızla uyum sağlayacağı ve ciddi katkıda bulunacağı varsayımıyla yazıyorum.

Beşiktaş’ın hücum üretkenliği için Biliç’in kafasındaki formülün de bu olduğuna inanıyorum. Özellikle Oğuzhan çift yönlü oynama becerisini geliştirirse, Beşiktaş’ın orta üçlüsü ölümcül bir hücum makinesine dönüşür. Süleyman Seba Sezonu’nda Beşiktaş’ın kendi ruhuna ve yapısına uygun bir futbol kalitesi yakalayacağına güvenim tam. Taktik disipline yaratıcılık ve hücum üretkenliğini ekleyecek bir Beşiktaş. İşte o Beşiktaş,ara transfer dahil, iyi bir sezon stratejisiyle rakiplerine parmak ısırtabilir.