Beşiktaş son çeyrekte uyandı

Beşiktaş oyuna başlar başlamaz önde çok adamla baskı kurdu. Quaresma’nın bir korner atışında Yeni Malatyaspor savunma oyuncuları adam paylaşımını iyi yapamadıkları için ayağına gelen pozisyonu Negredo iyi gole çevirerek Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Pereira ile pozisyon bulan konuk takım ilk önce golü bulamadı ama ikinci girdiği pozisyonu iyi değerlendirerek golü kaydedip maçı eşitliğe getirdi.

Beşiktaş erken gol bulduktan sonra anlamsız rahatlığa girip bu maçı erken zamanda “çantada keklik” görmeye başladı. Hiç ummadığı şekilde kalesinde golü gördü. Eğer bir takım büyükse, öyle anılıyorsa, oyun ciddiyetinden asla uzaklaşmaması lazım. Öylesine pozisyonda yakalanırlar ki, hiç ummadıkları sonuçla baş başa kalırlar. Talisca’nın yakından kaçırdığı kafa golünde top kalecinin üzerine geldi. Boutaib ise yakaladığı bir fırsatı, Fabri kalesini terketmesine rağmen pozisyonu kötü değerlendirerek Malatya’nın öne geçmesine mani oldu.

Beşiktaş geç uyandı. Oyunun son dakikalarına kadar baskı kurmaya tekrar başladı. Çok zorlandığı Yeni Malatyaspor karşısında maçın sonlarına doğru Talica ile galibiyet golünü buldu. Eğer bu maç kendi evinde olmamış olsaydı, Beşiktaş bu mücadeleyi kazanamayabilirdi.

Malatya disiplinli bir takım. Fazla hücum aksiyonları içinde bulunmaya nekez davranıyor. Bir gol bulduktan sonra gol pozisyonuna girmeye fazla itibar etmiyor. Varsa yoksa maçı berabere bitirmeye çalıştı. Seyircinin de desteği arkasına alan Beşiktaş maçın son çeyreğinde uyanışa geçerek baskı üzerine baskı kurup kazanılan bir frikik vuruşunda Quaresma’nın atmış olduğu üçüncü Beşiktaş golüyle olağanüstü rahatlayan oldu.