Beşiktaş son saniyede sevindi

Geçen haftayı ligde G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde D.Kiev beraberlikleri ile bitiren ve dengesiz performanslar gösteren Beşiktaş’ın bu kadrosu ikinci yarıdaki değişikliklerle bu sezonun etkisiz takımı Rize’yi ancak son saniyede Adriano’nun golüyle yenebildi. Geçen sezonki kadrodan kaybettiği oyuncuların ve bu sezon kadroya katılan futbolcuların fazla olmasının Beşiktaş’ın kadro anatomisini bozduğunu ve istenilen uyumun sağlanamadığını biraz dişli sayılacak takımlar karşısında rahatlıkla görebildik.

Bu sezon yapılan yeni transferlerden sonra sahaya süreceği ilk 11 konusunda Beşiktaş Teknik Direktörü’nün kafasının Fabricio, Tosic, Marcelo, Caner ve Atiba haricinde oldukça karışık olduğu dün akşamki kadrodan da açıkça belli oldu. Kadroda yapılan değişiklikler ve orta alan ile hücum hattının etkisizliği sonucunda oyunun ilk yarısında etkili bir gol pozisyonundan dahi uzak bir Beşiktaş izlerken ev sahibi takım da A.İlhan ile  rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İkinci yarı ise Aboubakar ile Q7’nin oyuna girmesi ile etkisini arttırmaya başlayan Beşiktaş özellikle Aboubakar ile önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maç 0-0 biticek denilirken sahneye çıkan Adriano Beşiktaş’ı ipten aldı.

Rio’daki Olimpiyat’tan döndükten sonra ilk kez Konya-Beşiktaş maçını yöneten Cüneyt Çakır daha sonra  da Karabük -Antalya maçında görev yapmıştı. Bu haftanın hakem atamalarına baktığımız zaman bu sezon ligde 3. maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır’ın ne Galatasaray ne de Fenerbahçe gibi takımların maçlarında hiç görev almadan MHK tarafından ikinci kez tekrar Beşiktaş maçında görevlendirilmiş olması Cüneyt Çakır’ ı yipratmaktan ve futbol kamuoyunun kafasını karıştırmaktan başka bir şey değildir. Cüneyt Çakır dün akşam başarılı bir yönetim gösterdi.

İlk yarının 11.dakikasında Beşiktaş ceza alanı içinde A.İlhan’ın penaltı beklentisi içinde hakemi aldatmaya yönelik bir şekilde kendini yere bırakmasına gösterdiği sarı kart doğruydu. Hakeme koşarak itiraza gelen Tolgay’ın yaptığı hareket hiç hoş değildi ve hakemin sarı kartı doğruydu. İkinci yarıda topsuz alanda rakibine yaptığı faul için Marcelo’ya doğru bir sarı kart çıkardı.