Beşiktaş taraftarı kenetlenmeli

Beşiktaş övgüyü hak ediyor, hem de önünde ciddi açmazlar olduğu halde. Haftalardır takımı zorlayan kimi olanaksızlıkları sıralayıp duruyorum: Kadro kısıtı ve bunu daha da belirgin hale getiren sakatlıklar. Ara transfer yetersizliği. Kimi adlardan verim alınamaması ve Fernandes’in neredeyse ıskartaya çıkmış oluşu. Stat yokluğu. Anlamsız cezalar. Teknik heyetin ve takımın şampiyonluk yarışının gerilimini taşıma konusundaki deneyimsizliği. Başta yetki dağılımı olmak üzere, yönetsel belirsizlik ve karmaşalar. Taraftarların bu listeye ekleyeceği başka başlıklar da vardır eminim.

İşte bütün bu sorunlara karşın, Beşiktaş’ın ligde bulunduğu yeri ve sergilediği futbol kalitesini önemsiyorum. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım yolunda bir adım öne geçti ve bu avantajı iyi kullanması gerekiyor. Yine uzun süredir, puan kayıpları yaşanan haftalar da dahil, “Beşiktaş hedefi kovalıyor” diye yazmam bu yüzden. Hedef önemli. Takımın durduğu yer önemli. Camianın ve taraftarın Biliç’e, takıma, Önder Özen’e kol kanat germesi gerek. Şimdi küçük hesapları bırakma zamanı. Dayanışma ve kararlılık zamanı. Umarım bu gerçekleşir.

Beşiktaş Akhisar karşısında 16 gol girişimi üretti. Son maçlardaki ortalamanın üstünde bir sayı. Üstelik bunu dengeli biçimde, maçın tamamına yayarak başardı. Hücum üretkenliği açısından umut veren bir tablo. Kalesinde ise sadece 5 gol girişimi gördü. Son dönemdeki ortalama bu. Savunma performansı açısından da yine iyi sinyaller veriyor Kartal. Şimdi iş fikstür avantajını akıllıca kullanmakta. Tam Mustafa Denizli tarzı puan mühendisliği yapılacak günler!

Beşiktaş ile G.Saray’ınfikstürü ortak. Beşiktaş G.Saray’ınfikstürünü 2 hafta geriden izliyor. G.Saray son iki maçında 5 puan kaybetti: Karabük(D) ve Kayseri. Şimdi Beşiktaş’ın önünde bu iki maç var. Buradan alınacak 6 puan Beşiktaş’a çok akılcı bir planlama yapma fırsatını sunar. G.Saray bu hafta Konya deplasmanında, sonra da F.Bahçe ile oynayacak. Beşiktaş F.Bahçe ile 30. haftada oynayacağı derbiye çok avantajlı bir konumda ulaşabilir. Şampiyonlar Ligi hedefi ve yeni stat! Beşiktaş için her ikisinin de değeri büyük. Özellikle taraftar Biliç’in ve takımın arkasında kenetlenirse, takımı tribünde yalnız bırakmazsa, gelecek sezonun çok daha akılcı planlanabileceği bir fırsatı da yakalamış oluruz. Hücum Beşiktaş, Hücum!