Beşiktaş tedirgin oldu

Mutlu Meler gelecek için umut veren bir hakem ama, dün gece maça iyi başlamadı. Daha ikinci dakikada ve çok tehlikeli bir noktada; Kasımpaşa’nın bir hava topu müdahalesine verdiği faul kararı çok anlamsızdı. Çünkü, topu gerektiği gibi vurmak amacıyla; geriye doğru hafi f bir yaslanma dışında bir güç kullanımı yoktu. Bu kararıyla, evsahibi takımın canını çok erkenden ve çok acı şekilde yakardı. Yetmedi... Beşiktaş’ın golden önce yaptığı faulü görmedi ya da vermedi. Böyle giderse, iyi hakem nasıl olacak?

Neyse ki; Kasımpaşa düdüğe mahkum kalmadı ve ikinci yarı başında, ilahi adaleti sağladı.

***

Beşiktaş mücadeleye başladığında, Medikol Başakşehir çoktan 3 puan almıştı bile... Ya liderle puan eşitliği bozulursa! Siyah-beyazlılar bu yüzden biraz endişe/ stres/huzursuzluk yüklenmişti. Tedirginlik yüzünden, (İlaç gibi gelen gol hariç); Tolgay ve Quaresma’nın iki uzaktan şutu dışında, ilk devrenin beceri dakikaları yoktu.

Aboubakar; unu suyla karıyor da, eli hamura bulaşıyor ve bundan rahatsızlık duyuyormuş gibi tuhaf bir futbol oynuyor. Topu tutamıyor, eziyor, rakibe acemice kaptırıyor. Ayakları çarşafa dolanıyor... Bir forvet oyuncusu olarak, aşırıya kaçan zaafları var.

***

Başakşehir’in Trabzon’u yenmesiyle huzursuzlaşan Beşiktaş; mutlak 3 puan almak zorunluluğu yanında, Kasımpaşa’nın golleriyle de başetmek derdine düştü. Telaşa, hatta paniğe kapıldı. Kurduğu yoğun baskı, bu şok dalgasının etkisi altında verimsiz kaldı. Şutlar; zamanlama, açı ve isabet açısından çeşitli sorunlar yaşıyordu. Tabelada yazanlar normal!

Beşiktaş, savruk heyecanına kurban gitti.