Beşiktaş transferi bir an önce bitirmeli

Süper Lig’in başlamasına üç hafta kala üç büyük takım dediğimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’da eksik mevkiler için transfer çalışmaları sürüyor.

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ta stoper ve santrfor için arayışlar devam ederken kaleciler, savunmada kanatların her iki tarafı, orta alan ve ofansif kanat oyuncuları için hiç bir sorun gözükmüyor.

Siyah-Beyazlılar bir yandan da UEFA’nın Finansal Fair Play kıskacı içerisinde hareket edip kendisine mali kaynak yaratmak için Marcelo gibi çok iyi bir stoperi elden çıkartırken, Pepe gibi önemli bir savunma oyuncusunu kadrosuna dahil etti.

Ancak Kartal artık Şampiyonlar Ligi’nde en az bir çeyrek final oynamak istiyorsa Pepe’nin yanına en azından Marcelo kalitesinde bir savunmacının acilen alınması gerekir.

Beşiktaş’ın bir diğer eksiği olan santrfor mevkii için bir sezonun ve özellikle Şampiyonlar Ligi’nin sadece Cenk Tosun ile gitmeyecegini bilen Siyah-Beyazlı yönetimin çok iyi bir golcüyü takıma katması gerekir. Eğer ki stoper ve santrfor olarak doğru ve kaliteli isimler alınmazsa, Beşiktaş adına hem Avrupa’da başarı hem de Süper Lig’de şampiyonluk hayal olur!

Son üç sezondur taraftarına şampiyonluk sevinci yaşatamayan Fenerbahçe yönetimi de Aykut Kocaman’ın önerileri doğrultusunda eksiklerini gidermeye devam ediyor. Valbuena, Dirar, Kameni ve Mehmet Ekici takıma yavaş yavaş ısınmaya başladılar. En son olarak kadroya dahil edilen Şilili İsla, Kanarya’ya önemli katkılar sağlayabilecek çok yönlü bir oyuncu. Ancak Fenerbahçe’nin de aynı Beşiktaş gibi çok iyi bir golcüye ihtiyacı var.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda sıradan bir İsveç takımı karşısında iki maçta da izlediğim Galatasaray’da ise yapılan yeni transferlere rağmen iyi oyun ve gelecek adına hiç  bir olumlu görüntü yok. Kaleci Muslera ve Gomis haricinde yararlı olabilecek hiç bir oyuncu yok gibi görünüyor! Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Igor Tudor’un işleri oldukça zor.

Üç büyük takımın taraftarları için biraz üzücü olacak, ancak koruduğu iskeleti ve yapmış olduğu yeni transferleri ile Başakşehir yeni sezona da damgasını vuracak!