Beşiktaş turu İstanbul’a bıraktı

Beşiktaş takımı geçtiğimiz hafta müthiş bir mücadele ortaya koyduğu, büyük bir efor harcadığı ve zor da olsa üç puan aldığı Trabzonspor maçı sonrasında geldiği Fransa’da rakibi Lyon karşısında galip gelebileceği maçı bireysel hatalar sonucunda kaybetti.

Aboubakar ve Quaresma’nın yokluğunda Tosic’i savunmanın soluna alan, defansın göbeğine Mitrovic’i monte eden ve solda Tosic’in önüne Adriano’yu koyarak rakibin kendi sağ kanadından yapacağı atakları da kontrol altına almayı düşünen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarı boyunca rakibe baskı da uygulatarak istediği oyunu rakibine de kabul ettirdi. Orta alanda Atiba, Oğuzhan ve Talisca üçlüsünün çok iyi oyunu ile rakibinden çok daha iyi oynayarak Babel’in ayağından bulduğu güzel gol ile de soyunma odasına bir farklı üstünlük ile girmeyi başardı.

İkinci yarıda ise ilk yarı kadar iyi oynayamayan Beşiktaş Talisca ve Fabri’nin hataları sonucunda yediği goller ile büyük bir fırsatı kullanamadı.

40 yaşındaki İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz tam yedi yıldır uluslararası arenada düdük çalan ve UEFA hakem kurulunun çok güvenerek Şampiyonlar Ligi’nde ve Dünya Kupası eleme gruplarında önemli müsabakalarda görev verdiği bir isim. Dün akşamki oyunda ise disiplin ugulamalarında iki ucuz sarı kart göstermiş olsa bile oyun genelinde çok koşarak topa hep yakın oldu, otoritesinden hiç taviz vermedi ve bu zor maçı başarı ile bitirdi.

Oyunun ilk yarısında Adriano’ya kayarak ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Lyon’lu Rafael’e göstermiş olduğu sarı kart doğruydu.

Rakibine sadece dikkatsiz bir faul yapan Marcelo’ya göstermiş olduğu sarı kart ise son derece gereksizdi ve bu kart ile Marcelo., 20 Nisan’da İstanbul’da oynanacak maç için cezalı duruma düştü. İkinci yarıda Oğuzhan ile La Cazette arasındaki mücadelede de Fransız oyuncuya ucuz bir sarı kart gösterdi.

Beşiktaş ceza alanı içinde Fekir’in hakemi aldatmaya yönelik, penaltı beklentisi içinde kendisini yere bıraktığı pozisyonu çok iyi süzdü ve bu oyuncuya çok doğru bir sarı kart gösterdi. Babel’e sert bir faul yapan Jallet’e doğru bir sarı kart gösterdi.