Beşiktaş umduğunu buldu

Trabzonspor karşılaşmaya arzulu ve istekli başlarken, Beşiktaş’ın da aynı şekilde karşılık verdiğini gördük. Maçın başında Trabzonspor’da Dame N’Doye top kontrolünü iyi yapabilse gol atması işten bile değildi. 

Beşiktaş’ta ise Talisca golle burun burna kalmasına rağmen, Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak çok iyi bir kurtarışını yaparak gole izin vermedi. Maçın ilk yarısında en net gol pozisyonu olarak Talisca’nın kaçırdığı pozisyonu gösterebilriz. Beşiktaş’ın en büyük özelliği Quaresma oynadığı zaman kenar ortalardan gol yüzdesinin fazla olması.  

Quaresma yoktu, böylesine kenar atakları da Beşiktaş’ta kısır kaldı. Oyun karşılıklı ataklarla geçerken, sanki maçın gidişatı başladığı gibi biteceğe benziyordu. Babel, Beşiktaş’ta ikinci yarı devreye girdi. Attığı ilk golde Negredo’nun akıl dolu pası da önemliydi. 

Trabzonspor ise kendi sahasında oynamasına rağmen sıkıntılı görüntüler vermeye devam ediyor. Gol yollarında ise  Dame N’Doye’dan beklenti içinde kaldı. Ancak o da yeterli pozisyonları sağlayamadı, bekleneni vermekten uzak kaldı. 

Beşiktaş ikinci golü bulunca Babel hem maçın yıldızı hem de Beşiktaş’ı galibiyete taşıyan adam oldu. Beşiktaş böylesine zorlu bir deplasmandan kayıpsız dönerken, Trabzonspor karaları bağlamak zorunda kaldı. Eğer Trabzonspor böylesine büyük maçları kazanamıyorsa lig pozisyonundaki durumuna da razı olmak zorunda. 

Beşiktaş ise bu zorlu deplasmanda Babel’in attığı gollerle hem zirveye tırmanışını gerçekleştirdi hem de iyi bir takım olduğunu herkese göstermiş oldu.