Beşiktaş ve F.Bahçe G.Saray’a göre rahat

Sezon bitti, transfer mevsimi de açıldı. Türkiye’nin 4 büyüklerinin hangi oyunculara ihtiyacı olduğuna, neleri yapmaları gerektiğine şöyle bir göz atalım ve size de aktaralım istedim.

Beşiktaş’ın çok kaliteli bir kadrosu var. Hem genç hem de birbirini iyi tanıyan oyunculardan kurulu. Şenol Güneş gibi disiplinli bir teknik direktöre de sahipler. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş en çok savunmasından yana dertliydi. Beşiktaş’ın bana göre fazla transfere ihtiyacı yok. 4-5 takviye ile yine çok iyi yerlere gelebilir. Kartal öncelikle savunmasını güçlendirmeli. 2 stoper ve bir sağbeke ihtiyacı var. Gomez giderse yerine kaliteli bir golcü transfer edilmeli. O takdirde Falcao olabilir.. Ancak bence Gomez kalsa daha iyi olur..

Fenerbahçe’nin elinde çok iyi bir kadro var. Yalnız teknik direktör Vitor Pereira’nın oynattığı sistem bana göre yanlış. Mehmet Topal ve Gökhan Gönül takımda tutulmalı. Bu ikili Fener’de kalır, Bruno Alves de gitmezse 4 oyuncu takviyesi ile Fenerbahçe istediği hedeflere koşabilir. Hasan Ali tek başına solu kaldıramaz mutlaka bir iyi bir solbek transfer edilmeli. bir stoper, takımı dikine oynatacak kaliteli bir orta saha ile bir golcü renklere katılmalı.

İstanbul’un büyükleri içinde en zor durumda olanı ise Galatasaray. Bana göre Galatasaray’ın yıldızı yok. Podolski ile gol işi yürümez. Galatasaray’a 6 kaliteli transfer lazım. Bunu nasıl yaparlar bilemiyorum. Çünkü Galatasaray’ın öncelikle elindeki kadroyu azaltması, fazlalıklardan kurtulması gerekiyor. Galatasaray Türkiye Kupası’nı kaldırdı ama ligdeki durumunu asla unutturmaz. Gelecek sezon cezası nedeniyle Avrupa’da yarışamayacak olan Galatasaray’ın bir sonraki sezon Edirne’den dışarı çıkabilmesi, mali açıdan da kuvvetlenebilmesi için Devler Ligi’ni hedeflemesi şart. Bunu da elindeki bu kadroyla yapabilmesi hayal. Sarı-Kırmızılılar’a 2 stoper, solbek, ön libero, forvet ve çok kaliteli bir golcü alınması şart.

Trabzonspor’da hoca Ersun Yanal soru işareti. 2 kez ovdukları adamı almaları yanlış. Trabzonlu idarecilerin Allah yardımcısı olsun. 7-8 oyuncuya ihtiyaçları var. Eldekileri çıkarıp, mali sorunu aşıp transfer yapmaları çoook ama çok zor.