Beşiktaş yorulunca hızla sıradanlaştı

Beşiktaş’ın bu yılki özel durumu içinde başarılı sayılması kulüp kasasındaki çatlakları yamaması ve yanı sıra isimsiz yeni oyuncuları kazanması yetecek. Ancak bunları göze batıracak ortamı yaratacak, gene de olabildiğince sporsal başarı elde etmek... Bu başarıyı sağlayacak olan da ligin zirvesine oynamayan takımlara karşı puan yitirmemek... İBB ile G.Saray’a ikişer puan verdi Beşiktaş, ama Karabük ile Elazığ’a karşı galip geldi. Gaziantepspor da kazanılması gereken bir maçtı. Antep dört maçının birini kazanmıştı, ama tümünün zorluk derecesi yüksekti.

Samet Aybaba Elazığ maçında Beşiktaş’ı iki ayrı karakterde oynatmıştı. Özetle ilk yarıda rakibini rahat bırakan tembel, ikinci yarıda da tam tersine çok çalışkan bir takımdı.

Dünkü ilk tercih de gene ‘çalışkan’ olmaktı. Beşiktaş bundan vazgeçti mi bu yıl kazandığı iş üreten kimliği yitiriverir. Dünkü çalışan Beşiktaş’ta Almeida önde tek adam idi, ama kenarların orta alanın servislerini bekleyen adam değildi. Dolaştı. Kontrole girmedi. Golü bulurken o soldan ortayı yaptı, soldaki Olcay göbekte topu kullandı. Tüm takım topun kazanılmasında ortak savaşım verdi, ancak eksik olan topun hücuma taşınmasındaki organizasyonlardı.

Gaziantep, özellikle Beşiktaş’ın beyni saydığı Fernandes’i kilitlemeye çalıştı. Ancak bunu futbol değerleri ile değil çoğu kez itip kakarak başarmaya çalıştılar. Fernandes haftayı tedavi ile geçirip tek idmanla maça çıktığı için fizik olarak yetersizdi dün. Yakın takipten sıkıldı, sinirlendi. Ama duran toplarda gene bir numara idi. Arka direğe gönderdiği toplara Hugo Almeida ve Holosko kafaları iyi vurabilseler ilk yarı 3-0 biterdi. İkinci golün pası da mükemmeldi. Futbolda fırsatı buldun mu kullanacaksın. Çünkü biraz sonra ne olacağı bilinemiyor. İkinci yarı Beşiktaş’ta bir enerji tükenişi yaşandı. G.Antep de hem güven kazandı hem tempo artırdı. Beşiktaş’ın çöken solunu ve orta alanı iyi kullandı.

Sivok’un topa yumruk atışı bir talihsizlikti ama penaltıydı. Maçın gelişimi Beşiktaş için ‘çok çalışmayı’ besleyen enerjinin önemini ortaya koydu. Koşamayan Beşiktaş üretken takım olma özelliğini hızla yitiriyor, anında sıradanlaşıyor. Hep diri ve hızlı olmak zorunda.