Beşiktaş’a evlat freni!

Bu maç için öncelikle Kayserispor’a bir parantez açmak gerekiyor. Bir takım düşünün ki ligin 17 maçlık ilk bölümünde sadece 12 puan topluyor ve düşme hattının içinde kalıyor. Dün akşamki maça gelene kadar da Sergen Yalçın’ın teknik direktörlüğü altında oynadığı son 6 maçta hiç mağlup olmuyor, Fenerbahçe ile Galatasaray gibi güçlü takımları yeniyor ve 14 puan topluyor. İşte bu başarı gerçekten takdiri hak ediyor.

Oyuna gelince ilk yarı boyunca çok disiplinli oynayan Kayserispor özellikle orta alanda rakibine baskı yaptı ve Atiba, Oğuzhan ve Talisca’dan oluşan Beşiktaş’ın orta sahasına adeta nefes aldırmazken, Lawal liderliğinde Siyah-Beyazlılar’a zor anlar yaşattı.

İlk devre Beşiktaş’ta en gayretli isim Aboubakar’dı. İkinci yarıda iki takım da müthiş bir mücadele ortaya koydu. Beşiktaş’ın bir golüne Kayseri iki gol ile cevap verdi, ancak Aboubakar’ı durduramayınca maç 2-2 sonuçlandı. Böylece Beşiktaş, evladı Sergen Yalçın’dan şok bir darbe aldı.

Son sözüm de Beşiktaş’ın deneyimli hocası Şenol Güneş’e olacak. Hafta içi Olympiakos ve dün Kayseri maçlarında stoperi Tosic’in hatasından iki gol yedi ve bu takımda hala, Atınç değil de Tosic oynuyor. Atınç Nukan’a forma vermen için Atınç’ın soyadını “Nukic” mi yapalım, ne dersin Şenol hocam?

Kim ne derse desin yakalamış olduğu uluslararası başarılar ile Cüneyt Çakır bu ülkenin en kariyerli hakemi. Ancak hakem kurulları Çakır’ı kötü kullanıp yıpranmasına neden oldular. Dün ise başarılı bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Kayseri’nin Umut ile topu Beşiktaş ağlarına gönderdiği pozisyonda yardımcı hakem Tarık Ongun’un ofsayt kararı ve golün iptali doğruydu. Rakibine arkadan sert bir faul yapan Marcelo’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. Aboubakar’ı top ile oynama isteği olmadan tutup durduran Lawal’a gösterdiği sarı da yerindeydi. Topsuz alanda Aboubakar’ı tutup düşüren Kayserili Levent’e yine doğru bir sarı kart çıkardı. İkinci 45’te Deniz ve Beck’e sportmenliğe aykırı ihlallerden doğru sarı kart gösterdi.