Beşiktaş’a ne oldu?

Beşiktaş’ın üçüncü bölgede Barselona örneği yaptığı ustaca paslarla attığı goller dostuna-karşıtına parmak ısırtıyor. İzleyenler bu güzellikleri sık sık görmek istiyor. Takım ‘pas oyununu’ bu beklentiyi karşılamak, kendini başarıya taşımak amacıyla uygulamalı.

Pas oyunu bir araç olmalı golü bulmak için.  Birinci bölgede, rakibin açılması için yapılan anlamsız, amaçsız paslar hiçbir işe yaramıyor. Hatta kaybedilen toplarla rakibin hızla pozisyon üretmesine zemin hazırlıyor... Ve de rakibin savunma konumuna geçişine, orada organize olmasına olanak tanıyor. Kasımpaşa, Beşiktaş’ın topla oyalanma hatasını çok iyi kullandı. İkinci yarının oyun yapısında farka da gidebilirdi.

Beşiktaş’ın ligde eline geçirdiği avansı yitirmesinin nedeni yalnızca futbol anlayışını kötü uygulaması ve rakibinin bunu iyi kullanması değildi. Şampiyonluk yarışında artık iyice netleşen ‘kazanmaya koşarken, kaybetmek’ endişesine kapılmanın olumsuz etkisi de var. Eğer büyük oynuyorsan bunu da yenmelisin.Bireysel hatalar da çok.

Olcay’ın verimi artacağına düşüyor! İlk toplarla ustaca oynuyordu, pas yüzdesi giderek düştü! Kerim eline tam fırsat geçmişken verimde süreklilik gösteremiyor!  İsmail emekçiliği ve sade oyunuyla kazandığı ününü, sanki bir futbol sanatçısı imiş gibi davranmaya soyunarak siliyor! Sorumsuz bir yapıya büründü! Tolgay, sanatını icra edecek fizik gücü hâlâ toplayamadı... İşini durarak idare etmeye kalkışıyor! Boyko tedirgin yapısından sıyrılamadı, endişe verici! (Atiba’nın durgunluğunu hastalığına yoruyorum).

Tam ligde hamle yapacaksın, G.Töre sakat! Ne var ki sakatlanmadan önce de çok verimsizleşmişti! Veli hâlâ beklenen Veli değil! Quaresma cezalı! Bireysel, fiziksel ve düşünsel çok önemli sorunu oluştu Beşiktaş’ın... Şenol Güneş acil onarımlar yapmak zorunda.

Vodafone Arena’ya dönmek kulübe kesinlikle katkı yapacaktır, ancak takımın futboluna katkı yapmayacaktır. Bu tarihi dönüş doğru okunmalıdır.

Kasımpaşa maçı BJK’tan iyi oynamıştır, ama BJK kendi iyisini oynayamamıştır. O iyisine dönebilmek için, çabuklaşmalı, öne az pasla ve hızla çıkmalı, genel tempoyu artırmalı, özgüvenini kazanmalı, pas oyununu birinci bölge miskinliği olmaktan çıkarmalı, 35 gole, 20 asiste imza atmış Oğuzhan-Sosa-Gomez üçlüsünü, kenarları da iyi kullanarak yeniden daha etkin hale getirmelidir.

Acilen... Yoksa bir çuval incir berbat oluverecek!