Beşiktaş’a oynanan oyunlar

Size önce, dönemin Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in 26.12.2008 tarihli basın toplantısındaki sözlerinin, kulübün resmi sitesinden yayımlanan giriş bölümünü sunacağım:

“Başkanımız Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyelerimizin de yer aldığı basın toplantısında son günlerde gündemde yer alan konular ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başkanımız, Beşiktaş’ımız üzerine oyunlar oynanmaya çalışıldığını, ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi.”

2014’e girdik. Günümüz Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gene kulübün resmi sitesinden seslenişinde Beşiktaş üzerinde oyunlar oynandığını anımsatıyor, örnekler veriyor ve “Bizler, üzerimizde tekrar bu oyunların oynanmasına izin vermeyeceğiz” diyor!

Beş yıl ara ile son iki başkanın söylemleri aynı! Demirören’in açıklamasında 20 yıl geriye doğru giderek sıralanan örnekler bile var. Yani Başkanlara göre Beşiktaş yaklaşık 25 yıldır oyun altında!

Olabilir.

Kim bu oyunu oynayan oyunbazlar?

Ne yapıyorlar?

Oyunu bozmak için onlar ne yaptılar?

Size oyun oynayan güçleri eğer tanımlayamıyor, ortaya koyamıyor, somutlaştıramıyorsanız; onlara karşı ne yaptığınızı belli edemiyor, açıklayamıyor ve yalnızca “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz bakiim?” bakışı atıyorsanız... Ve oyun hep sürdürülmekte ise... Ortaya bir başka gerçek de çıkar:

O da sevgili başkanların oyun bozmada yetersiz kalışıdır. Beşiktaş ağırlığını, gücünü, büyüklüğünü o oyunbazlara hissettiremeyişidir. Onlara oyunu oynama cesareti vermesidir.

“Oynatmayacağız” demelerine karşın oyun devam ediyorsa, oyun onların bozmaya güçlerini irdelemek gerekir.

Bu ele alınması, ardına düşülmesi gereken önemli bir konusudur Beşiktaş’ın.  

Alacaklıları sıra sıra kapıya dizdiren, UEFA’dan ‘Yalan beyanda bulunma’ cezası ‘Şike’ cezası aldıran, kulüp yöneticilerinin oyun bozma gücü mü kalır?

Ronaldinho’nun gerekli olup olmadığına bir türlü karar verememekle, talip olup alamayarak, masum taraftarın duygularıyla oynayıp gönlünü kırmakla ne kadar önemsenir, güvenilir olursunuz?

Oyunbazları gözden kaçırmayın, ama ara sıra aynaya da bakın...

Oyun sözle bozulmaz, güçle bozulur...

Beşiktaş o güce ulaştırılmalı. Ve bu güç edinme yolunda herkes çalışmalı. Başta güçsüzleşmeye neden olanlar bu çalışmada rol olmalı, özveri göstermeli.