Beşiktaş’ı sevmek

Beşiktaş dar kadrosu sakatlarla dolu bir takımdı.

Nereden baksanız ünlü dolup taşan kadro zengini Fenerbahçe’yi favori görürdünüz.

Ama Beşiktaş’ın taraftarı karamsar değildi. Takım otobüsü sevgi gösterileri arasında bir kilometrelik yolu yarım saatte geçebildi!

Maçın tüm biletleri şipşak satıldı, hatta binlerce liraya karaborsaya düştü.

Maç öncesi Kartal Yuvalarındaki satışlar tavan yaptı. Yalnız belli ünlü oyuncuların adi yazılı olanlar değil, Beşiktaş’ı simgeleyen her ürün satın alındı! Temel değer, ünlü oyuncu değil, Beşiktaş’tı...

Takım maçın kimi bölümünü iyi oynamadı, ama sonunda üç puanı getirecek üstün beceriyi gösterdi...

Taraftar oyundaki her inişte ve çıkışta Beşiktaş’ıyla birlikteydi.

Teknik adamın, ‘güzel örnek’ olarak tarihe geçmesi gereken “Tesise gidip menemen yiyeceğiz” söylemindeki düşünsel derinliği yakalayamayan kimi sıradan beyinler, Beşiktaş’ın bu yılki yapısından kendilerine ders çıkarmayı artık başarıyorlardır umarım.

Drogba-Niang

Eskişehir karşısında çoğu takım arkadaşı gibi Drogba da başarısızdı. Böylece övgü boyutundan taşıp, yalakalığa ulaşan birçok yorum izlemekten kurtulduk.

Hele, Niang’ın golünü o atsa, yaptığı asisti o yapsaydı var ya...

Kulüp uyanışları

Kimi kulüplerde, hayta taraftarlara karşı tepkiler ciddileşiyor.

Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe de kulübe zarar veren, taraftarlık bilincinden yoksun, sorumsuzlar ile mücadeleye girişti. Bundan sonra taşkınlıklarının faturasını kulübe ödeten taraftarları mahkemeye verecekler.

Bunun arkasında durur, başarıya ulaşırlarsa, kulüp kimliğini kendi gönlünce giyinip her türlü ahlak dışı davranışı kendine hak gören densizlerden kurtulacaklar. Sevginin anlamını bilip, bu çizgide kullanan gerçek taraftarlar da kulüpler de çok rahat edecek. Ve bu, toplumsal değerlere, futbolumuza çok olumlu katkı yapacak.

Bir de şu şımarık, hırçın futbolcu densizliklerine arka çıkmayı bıraksalar...

Vural’ın dedikleri

Yılmaz Vural, Fatih Terim’e verilen 3 maç ceza üzerine: “Aynı nedenden bana 5 maç ceza verildi. Adı Vural olunca kural uygulanıyor. Konu üç büyükler olduğunda Federasyon esir oluyor... Terim’in cezası geçen yıl kural uydurulup ertelenmedi mi? G.Saray işine geldiği zaman susuyor, yoksa bağırıyor...” dedi.

Doğrudur. Bunu hemen herkes yapıyor ve başkalarının yediğini sanıyorlar!