Beşiktaş’ın cezası kalkmalı

Beşiktaş’a verilen cezayı ‘az bulanlar’ çıktı! Ulusumuzun adalet anlayışında bir sorun mu var?

Kulübe verilen 4 maç seyircisiz oynama bile fazla! Kaldırılmalı! Yürürlükteki kurallara göre buna olanak yoksa iyice azaltılmalı. Çünkü kulüp suçsuz!

Maç için 76 bini aşkın bilet satılmış.

Biletini alıp stada giden kişi içeri turnikeleri kırarak, tepelerinden atlayarak mı girer?

Belli ki karanlık amaçlı olanlar içeri girenin kim olduğu anlaşılmasın diye tüm düzenekleri parçalamış. İçeri girmiş, fırsat kollamış, ortalığı birbirine katmış.

Suçlu onlar!

Bir kulüp hangi güçle, hangi yetki ile bunu önleyebilir?

Devletin gücü de oradaydı. Önleyebildi mi? Durum doğru okunmaz ise sorunlar çözülmez, sürer, büyür...

Bu suçun faturası nasıl olur da, durumun mağduru kulübe kesilir?

Bu nasıl bir kolaycılıktır?

Cezayı suçu işleyene vermez isen ve o kişi bu cezayı algılayıp kendini düzene sokmaz ise sorunları nasıl çözersin?

Örnek bir çırpınışla ayağa kalkmaya çabalayan, sıkıntılar içindeki Beşiktaş Kulübüne bir de hak etmediği ceza darbesi indirmenin nasıl bir mantığı olabilir?

TFF’nin Disiplin Kurulu durumu doğru okuyamadı. Devletin bakanları suçu işleyenin Beşiktaş Kulübü olmadığını seslendirirken, Polis görüntü tarayarak suçluları araştırırken, TFF şıp diye suçluyu saptadı, cezayı kesiverdi! Bu kadar kolaycılık, bu kadar sıradanlık olur mu? Milyonlarca Beşiktaşlının yüreği yanıyor.

Beşiktaş yöneticisi kırım kırım kıvranıyor. Kulüp borçlarını ödemenin, yeni stadını yapmanın, yanı sıra takımı ayakta tutarak ulusun önemli bir kısmının sevgisine karşılık üretmenin peşinde, TFF sürekli ceza kesmenin peşinde!

Evet, suç cezasız kalmamalı... Ama ceza suçu işleyene verilmeli. Ayrıca suçu önlemenin işe yarar yöntemleri bulunup uygulanmalı.

TFF, seyircinin işlediği suçun cezasını kulübe kesmenin işe yaramadığını algılamalı artık. Mademki en büyük, mademki üst kuruluş, mademki kulüplerine ‘hımm!’ deyip kaş çatıyor, o zaman suç önlemenin bir yolunu bulup kulüplere öğretmeli. Dedikleri yapıldığında suçlar durmalı.

Kendini kandırıp durmasın.

Uyansın artık.

Yoksa asıl cezalık o olacak!