Beşiktaş’ın en büyük kozu Talisca olacak

Süper Lig'in 18 haftalık ikinci bölümü geçtiğimiz hafta başlarken en büyük sürprizi puan cetvelinin dibindeki Adanaspor karşısında berabere kalarak sahasında 2 puan kaybeden Fenerbahçe yaptı.

Bu beklenmeyen puan kaybında hakem Serkan Çınar'ın Fenerbahçe lehine vermediği çok net penaltı kadar, Sarı-Lacivertli takımın Hollandalı hocası Advocaat'ın rakibi Adanaspor'u ciddiye almamasının da etkisi büyüktü.

Hollandalı teknik adamın sahaya sürdüğü ilk 11 ve sonrasında yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri, kendi takımı adına doğru tercihler değildi. Eğer ki Fenerbahçe şampiyonluk şansını son haftaya kadar sürdürmek istiyorsa, yarın oynayacağı Başakşehir maçı da dahil olmak üzere bütün maçlarını kazanmak zorunda olduğunu unutmamalı. Lider Abdullah Avcı’nın talebeleri en az Fener kadar zorlu mücadelede kazanmak için tüm gücünü ortaya koyacaktır.

Çok kötü bir zeminde Osmanlıspor gibi güçlü bir rakip karşısında zaman zaman zorlansa da Beşiktaş çok zor bir deplasmandan kayıpsız ayrılmayı başardı. Beşiktaş forması ile ligde ilk kez oynayan yeni transfer Babel ise arkadaşları ile uyum sorunu yaşamadı. Daha düzgün zeminlerde forvet oyuncusu Hollandalı Babel, yeni takımına daha da yararlı olacak gibi görünüyor. Ancak ligin ikinci yarısında Beşiktaş takımının en etkili ve golcü oyuncusunun sakatlığı sonrasında iyi bir oyun ve gol ile lige dönüş yapan Talisca olacağına inanıyorum. Beşiktaş takımında bu sezon savunmanın göbeğinde oldukça başarılı maçlar çıkartan Tosic ise formayı şimdilik yeni transfer Mitrovic'e kaptırmayacak gibi görünüyor.

Şampiyonluk mücadelesi veren takımlar içerisinde en ilginç olanı ise kesinlikle Galatasaray!

Kadro derinliği açısından rakiplerinden geride olmasına rağmen Muslera gibi çok kaliteli bir kaleciye sahip olan Sarı-Kırmızılı takım, Konyaspor gibi güçlü bir rakibi karşısında iyi oynayamamasına rağmen Sabri'nin golü ile çok önemli üç puanın sahibi oldu. Oyuna sonradan dahil olan yeni transfer Rodrigues ise çabuk bir oyuncu ve özellikle deplasman maçlarında daha yararlı olacak gibi görünüyor. Teknik Direktör Riekerink, onu etkin kullanmalı. Ancak Galatasaray takımının bu yetersiz kadrosu ile şampiyonluk ipini göğüslemesi oldukça zor.