Beşiktaş’ın geleceği kararır mı?

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım şansı çok azaldı. Bana kalırsa hiç yok. Neden mi? G.Saray Trabzon karşısında moralini de restore edecek, son haftalardaki futbol dağınıklığıyla pek bağdaşmayacak, sıradışı bir galibiyet aldı. Sıradışı diyorum, çünkü bu maçı örnekse Beşiktaş-F.Bahçe derbisiyle karşılaştırdığımda bana verdiği duygu bu. Hele de Beşiktaş-F.Bahçe maçı öncesi yapılan spekülasyonları düşününce, yüzüme acı bir tebessüm yerleştirmekle yetiniyorum.

Sezon başında gözle görülür bir futbol iştahı vardı Beşiktaş’ın. Hatta F.Bahçe’yi zorlayacak tek takım görüntüsünü veriyordu. 2. yarıyla birlikte bu özelliğini yavaş yavaş yitirdi Beşiktaş. Agresif deplasman stratejisi de rafa kalktı. Ç.Rize, Karabük, Konya, Sivas deplasmanlarında tam 10 puan bıraktı Beşiktaş. Ya Elazığ maçı? Golden sonra rakip açılıyor. Beşiktaş 2. yarı 10 gol girişimi üretiyor, ama bir gol daha bulup maçı koparamıyor. Tuhaf.

Evet, Beşiktaş sezon boyu pek çok olumsuzluk yaşadı. Ama G.Saray da pek iç açıcı durumda değildi. Beşiktaş eline geçen sayısız fırsatı tepti. Olumsuzluklarla fırsatları tartarsak, bunlar birbirini dengeler herhalde. Ama Beşiktaş sırf daha agresif bir deplasman stratejisiyle bile bu ligi 2. sırada bitirmeyi çoktan garantilemeliydi. Beşiktaş bu fırsatı kaçıracak olursa bunu başarısızlık sayarım.

Elbet bu başarısızlığın ağır bir bedeli olacak. Haftalardır vurguluyorum, ŞL’ne doğrudan katılım hakkı Beşiktaş’a çok daha akılcı bir gelecek planlaması fırsatı sunacaktı. Bu planlama yine olabilir mi, emin değilim. Söz konusu tabloda hem finansal koşullar zorlaşır, hem doğru adları ŞL yoluyla ikna etmek olanağı elden kaçar. Beşiktaş bu gelecek planlaması fırsatını mumla arayabilir. Yeni stat kendi başına bu geleceği kuramaz, onun güçlü bir dayanağı olabilir ancak. Yakın gelecekte “Artık elde stat var, ama değişen bir şey yok” denmesini hiç istemem. Bin kere yanılmış olmayı umarım. Beşiktaş’ın geleceği kararmasın, doğru yönetsel tercihlere tanıklık edelim derim.

Bitirirken: Soma’da som acı çok derinde; başımız sağolsun, yastaki ailelere sabır, metanet, teselli diliyorum.