Beşiktaş’ın kritik maçları

Beşiktaş’ın ilginç bir ilk yarı istatistiği var. Kendisiyle birlikte ilk 9’da yer alan takımlara karşı 3G, 4B, 1M elde etmiş. Galibiyetlerinin üçü de deplasmanda: Antalya, Karabük, Kasımpaşa. Tek yenilgisi (F.Bahçe) de öyle. Evindeki 4 maç ise beraberlikle sonuçlanmış: G.Saray, Eskişehir, Bursa, Trabzon.

Gelelim son 9’la yaptığı maçlara. En alt sırada yer alan 4 takımı da (Kayseri, Elazığ, Mersin, Akhisar) yenmiş. Bu maçların hepsi kendi evinde. Onların hemen üstündeki 5 takıma karşı 1G, 2B, 2M almış. Tek galibiyet Ordu deplasmanında. G.Birliği ve İstanbul BŞ deplasmanları berabere. G.Antep’e deplasmanda, Sivas’a ise Şeref Bey’de yenilmiş. İlginç bir tablo.

Beşiktaş 2. yarı ilk 9’daki takımlardan F.Bahçe, Antalya, Karabük ve Kasımpaşa ile Şeref Bey’de oynayacak. İlk 2 hedefi için F.Bahçe derbisinden alınacak 3 puan çok önemli. Galatasaray, Eskişehir, Bursa ve Trabzon deplasmanlarını da en az hasarla atlatması gerekiyor. Özellikle bu 4 takıma karşı evinde 2’şer puan kaybettiğini göz önüne alırsak.

Yine dönelim son 9’a: Son 4’le tüm maçlar deplasmanda. Söylemeye bile gerek yok, bunlar kayıpsız geçilmesi gereken maçlar. Bence burada en kritik grubu bunların üstündeki 5 takım oluşturuyor. Beşiktaş ilk yarıda 10 puan kaybetti bu 5 takıma karşı. 2. yarı İBB, G.Birliği, Ordu ve G.Antep’le evinde oynayacak. Bu grupta tek deplasmanı Sivas’ta. Bu 5 maçtan çıkarılacak en az 4 galibiyet Beşiktaş’ı ilk 2 hedefine fazlasıyla yaklaştırabilir.

Tekrarlayalım: G.Saray, Eskişehir, Bursa ve Trabzon deplasmanlarından puan farkının açılmasına yol açmayacak sonuçlarla dönmek gerekiyor. Şeref Bey’deki F.Bahçe derbisi ve özellikle İBB, Ordu, G.Birliği, G.Antep maçları hayati önemde. Buradan çıkacak 15 puan herşeyi değiştirebilir. İç saha atmosferi, Kapalı’nın hali çok önemli. Üstelik stadın olasılıkla son sezonu, bir vedalaşma dönemindeyiz. Kapalı’da on yılların emeği ve cefası var, coşkulu bir veda herkesin hakkı. Yönetimin bütün bunları hesaba katarak, Kapalı konusundaki fiyat politikasını gözden geçirmesini dilerim. Umutlu muyum? İBB maçı fiyatlarına bakınca, değilim.