Beşiktaş’ın temel önceliği

Gençlerbirliği maçı: Beşiktaş Fernandes’in yokluğunda, Oğuzhan-Veli-Necip orta üçlüsüyle çıktığı maçta tam 21 gol girişimi üretmiş. Teknik heyete daha önceleri neredeydiniz diye sormak gerekmiyor mu? Geçen sezon da Carvalhal için Fernandes-Veli-Necip üçlüsünün hücum üretkenliğine nasıl katkıda bulunacağı konusunda sayısız yazı yazmıştım. Fernandes-Oğuzhan ikilisi bozulduğunda oyun anlayışını korumak önemliydi. Çok geç bir uyanış bence. Rakibin sadece 3 gol girişimi ürettiğini de göz önüne alırsak, gelecek sezon için ölçü de değil.

Biber Gazı: Beşiktaş taraftarı için duygusal bir gün. Veda günü. Bunu kavramak, atmosferi hesap etmek, gereken duyarlığı göstermek Emniyet’in görevi değil mi? Her derbide, buna benzer her kritik maçta bütün semtin biber gazına boğulmasından, çocuğu yaşlısıyla herkesin mağdur olmasından bıktık artık. Biber gazının bu kadar ölçüsüzce kullanılması doğru değil. Taksim’e çıktığınızda bile, eli biber gazı tetiğinde polislerle karşılaşıyorsunuz. Ayağınız takılıp üstüne doğru sendeleseniz yandınız. Abartmıyorum. Bana verdiği duygu öyle. Emniyet’in biber gazı kullanımını gözden geçirmesi gerekiyor.

Hedef: Son maçında hedefsiz mi kaldı Beşiktaş? Kayseri formalite maçı mı? Son yıllarda böyle bir hava hakim olmaya başladı takıma, camiaya. Çok rahatsız oluyorum. Beşiktaş büyük takımdır, her maç hedefi vardır. Kayseri maçında da hedefi ligi 61 puanla tamamlamak, Beşiktaş tarihine bir galibiyet daha eklemektir. Her neredeyse, ondan bir üst basamağı gözetir Beşiktaş. Gelecek sezon için de hedefi bellidir: Üç kulvarda da zirveye ulaşmak.

Teknik direktör: Beşiktaş’ın gelecek sezon için temel önceliği ne olmalı? Stat yapımı, finansal düzenleme, kurumsallaşma? Hiçbiri değil. Hep söylüyorum, bunlar iyi bir yönetimin yapması gerekenler zaten. Yukarıdaki hedef doğrultusunda -ki büyük takım hedefleri olan takımdır- temel öncelik doğru teknik direktör seçimi. Kişisel görüşümü de defalarca yazdım: Aybaba’yla yollar ayrılmalı, modern futbolu özümsemiş bir sistem hocası seçilmeli ve gerçekten uzun vadeli anlaşılmalı. Beşiktaş bir an önce modern futbol oynayan bir takıma dönüşmek zorunda. Ligin kalite düşüklüğü de ortadayken bunun mazereti olmaz.