Beşiktaş’ta doğru rota hesaplaması!

Beşiktaş lige verilen arayı iyi de- ğerlendirdi diyebiliriz. Samuel Eto’o transferi henüz kesinleş- mese de, büyük bir ihtimalle gelecek gibi... Beşiktaş’ın bu futbolcuyu almak için; Antalyaspor’un moralini/ keyfi ni/düzenini bozmaya yeltenmeden, saygı çerçevesinde çaba göstermesine bayıldım. nşallah olur. “Eto’o gelirse faydalı olur mu?” sorusuna, futbolcunun yaşına/başına/ miadının dolup dolmadığını bakmaksızın, hiç yüksünmeden/yutkunmadan/ tartışmadan evet derim... Çünkü Eto’o; sadece futbolcu olarak ve teknik açıdan yeterli olma ihtimalinden çok öte, Be- şiktaş’ta eksik olan lider/ ağabey/karizmatik kimlik üçlüsünü fazlasıyla karşılayacaktır. Golcü kimliği zaten belgelendi. Beşiktaş kadrosuna renk ve ahenk getirecektir. Takımı toparlayıcı etkisi, gol atma becerisinden çok daha fazla... Keşke olsa!

***

Babel’in gelişi de, Beşiktaş’a benzer etkiler yaratacak müjdeler içeriyor. Çok yönlü bir futbolcu ve oyunu domine etmeğe her koşulda talep gösteriyor. Takım içinde büyük uyum göstereceğine inanıyorum. Topla oynadığı an ve alan dışında, sahanın diğer noktalarını da radar gibi algılayan bir oyun okuma/takip/yönlendirme becerisi var. Yani Total Futbol’un total futbolcusudur. Beşiktaş onun etinden, sütünden, kemiğinden sonuna kadar yararlanacak. Kasımpaşa’da oynadığından çok daha farklı, yeni, daha heyecanlı bir Babel göreceğiz. Tam isabet!

***

“Yarınlara umutla baktıran, çok genç ve dinamik” yabancı futbolcu transferinde, yıllardır çok başarılı olmadığımız konusunda genel bir kanaat vardır. Hırvatistan liginin yenilgisiz lideri Rijeka’dan alınan stoper Matej Mitroviç; tam da bu noktada, beklentileri karşılayacak bir müjde havası taşıyor. 1.87 ile yeterli uzunlukta ve 23 yaşındaki genç futbolcu, savunmaya sadece taze kan değil: mineral, vitamin, protein olacak bir enerji yüklemesi konumunda... Sorun yaratan karmaşık bir kimliği de yok. Beşiktaş, doğru yolda!