Beşiktaş’ta inancın zaferi

Beşiktaş özlemiş olduğu kendi stadında, taraftarının desteğini arkasına alarak Kayserispor’u sürklase edercesine farklı kazandı. Eğer gol yollarında daha becerikli olsalardı, attıkları gollerin iki katıyla maçı kazanan olurlardı.

Beşiktaş takım olarak istek, arzu ve inanç doluydu. Belli ki şampiyonluğa baş koymuş; kendi saha avantajını da mükemmele yakın kullanan Beşiktaşlı oyuncular hem oynadıkları futboldan zevk aldılar, hem de farklı kazanarak taraftarlarını mutlu ettiler. Maçın içeriğine girecek olursak; daha ilk dakikada Quaresma’nın ortasında Gomez gollük topu dışarı attı. Sosa’nın geliştirdiği bir pozisyonda yapmış olduğu asistle bu kez Gomez’in kafa golüyle Kartal öne geçti. 2. Beşiktaş golünde Gomez gol pası verdi, Oğuzhan klas bir vuruş yaptı. 3. gol Quaresma’nın bireysel yeteneklerini iyi kullanarak şov yaparcasına attığı goldü. Tosic’in şutu direkten dönerken, penaltıyı yaratan Quaresma, auta atan Gomez oldu. Son anda sahneye çıkan nöbetçi Cenk Tosun süper golle oyunu noktaladı.

Beşiktaş’ın zaferini inançlı galibiyet arzusuna bağlıyorum. Bu kadar istek ve arzu dolu, iyi futbol sergileyerek rakibine böylesine üstünlük sağlıyor ise çok daha farklı kazanması işten bile değildi. Kayserispor bu maça kadar iyi savunma yapan az gol yiyen iyi kapanan rakibine pozisyon vermeyen bir havadaydı. Ama gelin görün ki, Beşiktaş karşısındaki Kayserispor olağanüstü açık futbola özen gösterip savunma hatalarının kurbanı oldu. Maçın genelinde bir tek net pozisyonları vardı, onu da gole çeviremeyince sonuca da razı olurken, Beşiktaş’ın futboluna da attığı gollere şapka çıkartmalıdır.