Beşiktaş’tan rezalet futbol

Süper Lig’de çalkantılı günler yaşayan Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde ne sonuç alacağı merakla bekleniyordu. Abdullah Avcı’nın Bratislava deplasmanında sahaya sürdüğü on birde değişiklikler vardı. Sağ bekte Douglas, sol bekte Rebocho oynuyordu. Forvette ise formsuz Güven’in yerinde Umut vardı. 

Ev sahibi maça baskılı başladı. Beşiktaş ise temkinliydi, önce rakibini tartmak istedi. Ancak hesapta olmayan bir şey vardı. Karius’un amatörce hatası. Bratislava kalecisinin yarı sahamıza gönderdiği topu kafayla karşılayan Alman kaleci rakibe adeta asist yaptı. Sporar bunu affetmedi. 

Geri düşen Beşiktaş’ta sahneye çıkan isim Ljajic oldu. Tek başına arkadaşlarını ateşlemeye çalıştı. Önce penaltı yaptırdı ve bunu gole çevirmeyi başardı. Sonrasında yine ceza alanına girdi, düşürüldü. Hakem penaltıyı vermek yerine futbolcumuza sarı kart gösterdi. Böyle saçmalık olur mu? 

1-1’den sonra oyunun kontrolü Beşiktaş’taydı. Sağlı sollu ataklarla oyunu rakip alana yıktı. N’Koudou’nun ortasında Bratislavalı oyuncu kendi kalesine atınca Kara Kartal soyunma odasına önde gitti. 

İkinci yarıda Beşiktaş’tan farkı attırmasını beklerken yine bir defans hatası pahalıya patladı. Ruiz’in hatasında Sporar kaleci Karius’u düzgün bir vuruşla mağlup etti. Bir Avrupa maçında rakibe bu kadar ikram sunarsanız bedelini ödemek zorunda kalırsınız. Grubun favori takımı Beşiktaş uzatma anlarında öyle iki tane gol yedi ki skor bir anda 4-2’ye geldi. Bunun adı rezalettir. Abdullah Avcı’nın bu takıma acilen çeki düzen vermesi lazım. Gerekirse Beşiktaş yönetiminin radikal kararlar alması lazım. Yoksa iş işten geçmiş olur.