Beşinci kolcular şamar oğlanına döndü

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 2021 bütçe görüşmeleri sırasında Ak Partili bakanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifâdesiyle Beşinci kol faaliyeti yürütenlerin yalanlarını teker teker yüzlerine çarptılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de silah üretimi dışında insanlığın yararına teknoloji geliştirilmediği iddialarına madde madde cevap verirken mezkûr iddianın altında yatan saiki de Meclis kürsüsünden halka şu sözlerle anlattı: "Emperyalist Batı hayranlığı gözünü öyle bürümüş ki, örnek verdiği ülkelerin dünyanın en büyük silah endüstrisine sahip olduğunun farkında bile değil. 'Almanya niye tank üretiyor, Amerika niye SİHA üretiyor?' diye soruyor musunuz? Hayır. Ama mevzubahis Türk SİHA'ları olunca, aniden anti militarist kesiliyorsunuz, sosyalistliğiniz aklınıza geliyor. Dağlık Karabağ'daki 30 yıllık işgale son verdiği, Azeri kardeşlerimizi koruduğu, sınırımızda kurulmak istenen terör koridorundaki teröristlere bomba yağdırdığı, bayrağımızı gökyüzünde gururla dalgalandırdığı için mi SİHA'lardan rahatsızsınız? Eğer öyleyse rahatsız olmaya devam edebilirsiniz. Teknolojinin kendisini, insanlık yararına-zararına diye ayıramazsınız. Eğer bir zulmü dindiriyorsanız, eğer ülkenizi savunmak için kullanıyorsanız o teknoloji insanlık yararınadır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da TBMM’de, Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin bağımsızlık yolunda geldiği noktayı anlattı: "Hangi birimiz on yıl önce, batılılar Doğu Akdeniz'de petrol ararken bizim de hak iddia edebileceğimizi hayal ederdi? Hangi birimiz Kıbrıs'ta, Maraş'ı kimseye sormadan tekrar açabileceğimizi hayal ederdi? Hangi birimiz kardeşlerimizle el ele verip 'Karabağ meselesini 'Karabağ zaferi' olarak göreceğimizi hayal ederdi? Hangi birimiz sınırlarımızın ötesinde, 8 bin 161 kilometrekarede tam tamına 1 milyon 750 bin insanın hayatını normalleştireceğimizi ve onlara Anadolu medeniyetinin elini uzatabileceğimizi hayal ederdi? Irak'ın biraz ötesine gitti de şalterimizi indirdiler. Allah'ımıza şükürler olsun, bugün Amerika ne derse desin, Avrupa ne derse desin, değil şalterimizi indirmek, terör örgütü neredeyse kafasına binen güçlü ve büyük bir Türkiye var. Hangi birimiz, dün İsrail'den paramızla aldığımız Heronları tamir ettirmeye çalışırken, sırada beklerken bugün kendi İHA'larımızı, SİHA'larımızı yapabileceğimizi, kendi mühendislerimizin ay yıldızlı imzalarını çakabileceğimizi düşünürdük? Geçtiğimiz 10 yılı anlattım, önümüzdeki 10 yılı anlatıyorum. Türkiye bugün, milyonlarca insanıyla ve gönül coğrafyamızdaki milyonlarca insanla kızıl elmaya doğru yürüyor.”

Soylu’nun, ellerinde tuttukları belediyelerin kaynaklarını PKK’ya aktardıkları için kayyum atanan HDP’nin TBMM’deki grubuna dönüp, “Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not." demesi halkta büyük teveccüh gördü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sağlık alanında Beşinci kolcuların yaydıkları yalanların doğrularını tek tek anlattı. Koca doğruları anlatırken yalan söyleyen CHP’li bir milletvekili için “Onun yüzünü görmek istiyorum” ve “Kaçma, bekle” diyerek Beşinci kolcuları rezil etti.

TBMM’deki 2021 bütçe görüşmelerinde Ak Partili bakanların Beşinci kolculara yönelik kesin ve kararlı tavrı, mâlûm güruhun yalanları karşısında bunalan halkta da bir ferahlığa vesile oldu.

Peki hakikatler karşısında Beşinci kolcular ne yaptı, oturdukları sıraları yumrukladılar; oysaki yumruklamak için kafalarını kullanabilirlerdi, hem ses de daha çok çıkardı!

Durmak yok, yola devam!..