Beştepe’yi yıkacakmış!

Muharrem İnce esmiş gürlemiş yine.. Beştepe’yi yıkacakmış Erdoğan’ın başına.. 2019’a böyle gidilmesini teklif ediyor partililere.. ‘Neden makuliyet çizgisini tercih ediyorsunuz’ diye Kılıçdaroğlu yönetimine kızıyor.. Amma gelin görün ki sorduğunuz vakit; “Tayyip Erdoğan sert konuşuyor” derler.. Doğrudur benim tanıdığım en sert mizaçlı adamlardan biridir.. Peki bir günden bir güne duydunuz mu; “Gidin de CHP Genel merkezini Kılıçdaroğlu’nun kafasına geçirin” dediğini.. Üstelik de sistematik olarak ailesi hedef alınıyor olmasına rağmen.. Sadece ekonomi, dış politika, sağlık, eğitim politikalarından vursalar yine olur.. Ama CHP ve onu takip eden medya en ahlâksız saldırılarda bulunmuş olmasına rağmen, bir günden bir güne Erdoğan siyaset dışı bir yolu adres göstermedi... Beştepe’yi başına yıkacaklarmış Erdoğan’ın.. Birincisi en hafif tabirle söyleyelim ki, “sıkar biraz”... İkincisi ve bence çok çok daha önemlisi, kayıtlara geçsin ki bu memlekette Beştepe de bombalandı işgal güçleri tarafından.. Hem de CHP’nin ‘kontrollü darbe’ dediği, genel başkanlarının Hint dizisi izler gibi Bakırköy Belediye başkanının evinden izlediği o darbe ve işgal girişimi gecesi.. Demem o ki, CHP’nin siyasi ayağını oluşturduğu o ihanet şebekesi, İnce’nin bugün vaat olarak masaya koyduğu o alçaklığa tevessül etti.. Ama İnce başta olmak üzere CHP’nin de haberi olsun, “Ağa babaları geldi yıkamadı, Muharrem İnce kim oluyor?”... CHP’de, rol çalmak için taklalar atan bu genel başkan adayları bakalım daha ne inciler yumurtlayacak!.. Kılıçdaroğlu, bu ve bunun gibilerin seslerini kısmaya çalışmakta haksız sayılmaz...  

 

Trenden düşenlerin gündemi

Size bir liste vereceğim.. 2019’da Erdoğan’ın karşısına çıkarmayı planladıkları eski tren yolcularının programı.. Kim olacaksa artık o.. OHAL’in bir an evvel kaldırılması, tutuklu gazetecilerin ve de siyasetçilerin serbest bırakılması, FETÖ ile mücadele tonunun yumuşatılması, Kürt/Ermeni/Alevi açılımları gibi gibi.. Dış politikada ise en yakın hedef Astana’dan vazgeçilmesi, Türkiye’nin NATO’ya yaklaşması, ABD’nin Kuzey Suriye’deki ‘müttefikleri’yle komşuluk geliştirmesi.. Abdullah Gül, listemizdeki iki başlığın yanına, cuma namazı çıkışında ‘tik’ koydu.. Her şeyi de Gül’den beklememek lazım. Yakında Karar gazetesi başta olmak üzere Gül medyasında bu başlıkların altını dolduracak analizleri çokça okuyacağız.. Yalnız dikkatinizi çekerim bu saydığım meselelere bu perspektiften bakan başka isimler de var. Kafanız karışmasın.. 

 

CHP Yüzde 85 alırsa!

Berhan Şimşek katıldığı bir televizyon programında CHP’nin yüzde 85’lik bir potansiyeli olduğunu söylemiş.. Yani açık oy gizli tasnif kepazeliğinde bile böyle bir rakam göremedikleri göz önünde bulundurulacak olursa, acaba neyi kastediyor olabilir Berhan Bey?.. Misal CHP genel merkezinde partilerine oy vereceklerin oranı mı acaba yüzde 85?.. Neyse çıtayı 85’e kadar çıkaran CHP’yi kutluyor, Meral Akşener’den de altta kalmayacak bir hedef bekliyoruz.. 

 

Ara Güler’e saygı gecesi

Cuma akşamı Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeydik. Ara Güler’e vefa gecesinde.. Orada bir konuşma yaptı Usta.. “ Neden seviyorum biliyor musunuz Tayyip Erdoğan’ı” dedi.. “Çünkü bugüne kadar kimse kafa tutmamıştı Amerika’ya.. Biz Osmanlıdan geliyoruz, devletiz biz, siz kimsiniz” dedi.. Ayakta alkışladı herkes.. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen başta olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkesi selamlıyorum. Ara Güler, bizim bir değerimizdir..