Beyaz bayrak

Rangelov’un attığı gol, Konya’yı daha maçın 2. dakikasında öne geçirdi.  Frenandao’nun kafayla kaçırdığı gol sonrası Volkan Şen’in yoktan var ettiği pozisyonda “Al at” gol pasını, yine Fernandao boş Konya kalesine maçı eşitleyen Fenerbahçe golü olarak gönderen oldu. Fernandao’nun bu golünde Konya kalecisi Serkan Kırıntıl’nın büyük hatası var.

Ligimizin boyunun kısaldığı bu dönemlerde Fenerbahçe şampiyonluk adına bu maçına iyi hazırlanmaış. Sanki bir hazırlık maçı oynuyormuş havasındaydı. Fenerbahçe gol pozisyonu üretiminde zorluklar çekerken Diego Ribas’ın hiçbir varlık gösteremediği, Nani’nin de ondan farklı olmadığı anlarda, Vitor Pereira’nın Nani’yi tutup, Volkan Şen’i oyundan alması da teknik patronaj hatasıydı. Gökhan Gönül eski günlerini aratır pozisyonlar yaratırken, hiçbir hücum aktivitesine katılamadan maçı bitiren oldu.

Fener eğer şampiyon olacaksa böylesine kör futboldan vazgeçmeli. Yetenekli gördüğümüz futbolculara sahip diyorsak, ver-kaçlarla pozisyonlara girip goller atmalıydı. Ama bunları ne yazık ki göremedik. Maçın son dakikalarında Konyaspor, akıllı bir kontratakta Ali Çamdalı ile ikinci golünü de bulunca, büyük ihtimalle Fener şampiyonluğa beyaz bayrak salladı. Konya’nın yarattığı gol pozisyonları ve attığı goller takım adına iyi görüntüler verirken, Fenerbahçe de bu sonuçla ne yazık ki maçı beklenmedik bir şekilde kaybeden oldu.

Konya takım olarak mükemmel oyun disiplinine sahipken, topu ayağa oynayarak mükemmele yakın kontarataklarla Fenerbahçe kalesinde pozisyonlar üretmeye çalıştı. Yeşil-Beyazlılar daha aklı başında, daha şuurlu futbola özen gösterirken, kazanmış olduğu bu maçı da ananısın ak sütü gibi helal edendi.

Fenerbahçe böylesine yalan futbol oynamay devam ederse yetenekli futbolcular olduklarını sandığımız kişiler böylesine beceriden uzak kalırlarsa, elbete kazanmak hayal olur.