Biberiyeyle gelen sağlık ve güzellik

Doğanın sağlık iksiri biberiye; karaciğeri koruyor, tümör oluşumunu engelliyor, cildi gençleştiriyor.

ASIRLARDIR şifa kaynağı olarak tedavilerde kullanılan biberiye, mükemmel kokusuyla aromaterapide yaygın olarak yer alıyor. Biberiye, astım karaciğer ve kalp rahatsızlıklarının başını çeken enflasmasyonun azalmasına yardımcı olabilen bir bitki. Bitkilere şifa veren flavonoidler, E vitamini, rozmarinik ve kafeik asit ve uçucu yağlardan zengin olan biberiyenin faydaları, araştırmalarla da ispatlanmış durumda. Hoş bir kokusu olan bu bitkinin karaciğeri koruyucu etkisi, tümör oluşumunu azaltıcı gücüyle kanser türlerinin (özellikle kolon,deri ve göğüs) önlenmesinde yardımcı olabiliyor.

Hafıza sorunlarına çözüm

Faydalı uçucu yağların antiviral ve antibiyotik özellikleri, mikroplarla savaşta ve mide hastalıklarından korunmada etkili. Biberiye, Alzheimer tedavisinde kullanılan bir ilaca benzer etki gösterdiğinden, hafıza sorunlarında da kullanılabiliyor.  Taze olarak yemeklere eklenebildiği gibi, demlenerek içilebilir  ya da kurutularak yemeklerde, baharat karışımlarında kullanılabilir. Yemek sonrasında içilen biberiye çayı, mide rahatsızlıkları, kabızlık, depresyon, eklem ağrıları, romatizmal ağrılar, migren, halsizlik, konsantrasyon kaybı gibi sorunlara iyi geliyor. Ayrıca biberiye, hoş kokusu sayesinde vücut ve masaj yağlarında, sabunlarda da kullanılan bitkilerden biri.

Selülit ve ödemi önlüyor

Ödem veya selülit problemi varsa, biberiye yağını banyo sonrasında kullanarak vücudundan ödem atmanı sağlayabilir ve kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Yağ bezelerinin giderilmesinde de biberiyeden yararlanabilirsiniz. Biberiye yağını, pamuk çubuğunun üzerine 1-2 damla damlatıp, akşamları 1 defa yağ bezesinin üzerine sürün. Bir ay içinde bezenin küçüldüğünü görebilirsiniz.  Soğuk çaylarda, ödem selülit giderici tariflerde kullanılabilir.