BİG BOSSEFENDİ..!

Yaşadığımız son gerginliklerin ana malzemelerinden biri de, uluslararası güçlerin rızası dışında İran’la yaptığımız ticaretten kaynaklanıyordu… Milli menfaatler doğrultusunda alternatifleri arasında daha ucuz İran’dan aldığımız doğalgaz ve petrolün yıllık bedeli 10 Milyar doların üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Hem para Halk bankası üzerinde (tl) işlem görüyor hem de tl olarak ödenmesinden dolayı cari açığımıza da müspet manada katkısı oluyordu… İran’a uygulanan ambargo sebebi ile direk olarak ödeyemediğimiz parayı bir aracı vasıtasıyla Altın’dan tut Tekstil’e kadar birçok sektörde karşılığı mal olmak üzere hesaplaşılıyordu…

100 yılı aşkın bir süredir başımızın belası olan Ziyonism bunu istemedi. İki komşu ülkenin arasındaki karşılıklı menfaate dayalı ticareti değişik  telkin yollarını kullansa da bir türlü engel olmadı..!

Bunun üzerine 1951 yılında kurulmuş 55.000 üyeye sahip, Amerikan İzrail Kamu İşleri Komitesi, AIPAC adlı Ziyonist örgüt harekete geçti (Amerikan Israil Public Affairs Committee,AIPAC )…

Star Gazetemizin elde ettiği belgeyle de görüyoruz ki,  bu uluslararası ziyonist örgüt Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisinde 47 milletvekilinin imzasıyla 11/Nisan/2013 tarihinde, uluslararası yaptırım kapsamında olanİran’la ticaret yapıyor diye, Halk Bankasına da yaptırım uygulanması yönünde bir karar talep etmiş..!

AIPAC adlı menşei, davası ve maksadı belli olan örgütün Halk Bankasına yaptırım uygulanmasını istemesi gayet iyi anlaşılıyor..!

Milletin anlamadığı, Amerikan Meclisinde Nisan 2013 tarihinde hedeflenen le, İstanbul Adliyesinde tam 6 ay sonra, 17 Aralık’ta  “yolsuzluk” tantanasıyla yapılan operasyon hedefinin örtüşmesidir.

Milletin anlamakta zorlandığı,AIPAC adlı Ziyonist örgütle, İstanbul Çağlayan Adliyesinde ve Polis gücünde görevli bir kısım memurların hedeflerinin örtüşmesidir..!

Milletin anlamadığı şey, “hocaefendi” diye tanınmış Fetullah Gülen adında Türkiye Cumhuriyeti kayıtlarında vatandaş olarak gözüken, Ayyıldızlı nüfus cüzdanına sahip birisinin, AIPAC adlı Ziyonist örgütle hedefleri örtüşen bu bir kısım devlet memurlarına sahip çıkması… Hem de cezbe haliyle feryat figan beddualarla dolu konuşmasında Ziyonizm’le hedefleri örtüşen bu memurları itina ile ayırarak derin dualarına katması ve yaptıkları işi kutsaması..!

Milletin anlamadığı şey ve sarsıldığı nokta, ”hocaefendi” diye maruf birisinin, milletin ve ümmetin gönlüne girmeyi hesap edeceğine, ülkede tekel ’leşmiş para babalarının tekel’liklerini daha da arttırıcı uluslararası  ihaleler ve  işlerle alakalı teklifler sunarak, BOSS’ların gönüllerine  girmeyi hesap etmesi..!

Milletin anlamadığı şey, ”hocaefendi” namıyla maruf birisinin bir banka’nın içine düştüğü finansal problemleri çözmek için yırtınıp, paraları oradan, buradan alın  “çarçabuk çarçabuk halledin” şeklinde telaş yaşaması..!

Medeniyetimizin beşiği bu topraklarda tarih boyunca büyüklerimizden duyduğumuz, gördüğümüz ve okuduğumuz kadarıyla “hocaefendi” tanımlamasıyla maruf saygıdeğer şahsiyetler, sınırlarını kendi çizdiği “cemaatinin” taassubu içinde değil ümmetin ve insanlığın ikbali için gayret gösterir, bir kişiyi daha nasıl fenalıklardan kurtarırım diye telaş ederler..!

Uluslararası ticaretler, ihaleler, banka finansal pozisyonları, eğitim sektörü, medya kuruluşları, paralel yapılanmalar, siyasi organizasyonlar, devlet aygıtının  işleyişine müdahale, insanların özel hayatlarını dinleyip kayıt edici, çeşitli belgeler yoluyla yapılan manipülasyonlarla ilgilenenlere ve bu hengame içinde koşuşturanlara,  batı jargonuna bizim lisandan da takviye ederek söylersek ancak “BİG BOSSEFENDİ” diyebiliriz..!

Hayatı, memat’ı, kardeşlik ve muhabbeti öğrenmeye çalıştığımız büyük insanlar için kullandığımız “HOCAEFENDİ” kavramının tahrif edilmesine gönlümüz razı değil..!

Big (büyük),Boss (patron), bir de alıştığımız Efendi kelimesi ile, biraz toplama olsa da, belki yaşadığımız bu kadar kavram kargaşası içinde kapsayıcı bir anlam karşılığı olur..! Olur da, kardeşler arasına giren fitneye çare olur mu, yaramıza  derman olur mu bilmem..!

Biz yine büyüklerimizden öğrendiğimiz duaya sarılalım; Allahümme Erinel Hakka Hakkan Verzuknettibae,ve Erinel Batıle Batılen Verzuknectinabe…!

Allahım, Hakkı Hak Bilip tabi olmayı,Batılı Batıl bilip ondan kaçmayı bize nasip eyle..! AMİN..!

Twitter @ahmethamdicamli