Bilimsel veri

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle alâkalı referandumda “Evet” çıkmasıyla uluslararası hesaplar bozuldu. Referandumda “Hayır” çıkacağına katî olarak inanmışlardı. ‘Bilimsel’ anketleri onlara güzel rüyalar gösteriyordu; tâ ki 16 Nisan akşamına kadar…

Referandumdan, her türlü çirkefliği ve kahpeliği yapmalarına rağmen istedikleri neticeyi alamayınca, kendilerinin yaptığı hırsızlığı bizlere yamaya çalıştılar. Allah, düşmanın da ahlâklısını versin!

Yüksek Seçim Kurulu, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Batı’dan “Şikâyetinizi bize yapın çağrıları”... Şaibeli olarak aldıkları yüzde 48,59 oranındaki “Hayır” reyini arttırma derdine düşen CHP ve türevlerinin umutları tükeniyor. Sokağa çağırmanın da halkta bir karşılığı olmayınca, CHP yönetimi 6 saatlik ‘beyin fırtınası’ sonrası, porno kaset yoluyla atanan Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, dönecekeleri bir millet, bir sine olmadığı için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çekilmeyeceklerini açıkladı! İlginç bir iddiada da bulundu, herkesin hukuku koruyacaklarmış! İnşaallah bizim hukukumuzu korumaya kalkmazlar; aman gölge etmeyin de…

İngilizler’in Hindistan sömürgesinde yaptıklarını anlatan bir rapor okumuştum. Raporda İngiliz sömürge valileri seçtikleri Hindlileri İngiltere’ye gönderip onları bir güzel tornadan geçirdikleri anlatılıyor. İngiliz tornasından geçen Hindliler ülkelerine döndüklerinde kendi insanlarına İngilizler’den daha aşağılık muamelerde bulunuyor… Bana mezkûr raporu hatırlatan, referandum sonrası halkımızı aşağılayan yazılar yazan özneler!

Torna çocukları, referandumda Evet” veren Müslüman Anadolu halkına hakaret ve fiilî saldırılarda bulunuyor. Zannediyorlar ki biz bunları görmemezlikten geliyoruz, bir şey yapacak mecalimiz yok! Her zaman olduğu gibi yanılıyorlar; 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’nü kullanarak vatanımızı işgal etmeye yeltenen Batı gibi!

1500 kişiyle yaptıkları, verdikleri rakam da ne kadar doğru o da ayrı mesele, anketlerle referandum neticesini ‘değerlendirip’ halka hakaret ediyorlar, bize nizamat vermeye çalışıyorlar. Okuma oranı düşük olan kesim “Evet” demiş de… Okumaktan, eğitimden, irfandan, hikmetten anladıkları diploma kağıdı olan bu torna çocukları tornacının emeğini boşa çıkarmıyorlar!..  

Birkaç misâl üzerinden ‘bilimsel’ çıkarımlar yapan torna çocuklarına benim de bir kıyağım olsun. Alın size bilimsel bir veri, hayatın tâ içinden. “Veri” ile bizzat ben görüşmedim. Sohbet ortamında arkadaşımın anlatmasını naklediyorum: “Komşum, iki aydır elektrik faturası yüksek geldiğinden hayır oyu verdi!”

Şimdi bu bilimsel ‘veri’ üzerinden “Hayır” oyu verenler hakkında hangi çıkarımlarda bulunalım! Tabiî ki biz torna çocukları gibi halkımıza hakaret edecek, onları aşağılayacak değiliz. Çok şükür kimsenin tornasından geçmedik.

Biliyoruz ki, elektrik faturası yüksek geldiği için “hayır” oyu veren de yeri geldiğinde, 15 Temmuz’da olduğu gibi canını vatan için verecektir. Fatura, diploma bunlar sadece ve sadece bir kâğıttan ibaret. Tornacı ve mamulleri için ise umut kaynağı. İşte tüm dünyaları da bu kadar...