Binali Yıldırım’ın vizyonu ve İzmir

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım Kaya Otel’de yaptığı toplantı ile projelerini açıkladı. Katılma fırsatı bulduğum ve projelerin ünlü bir filmin fragmanını izliyor gibi hissettiğim projeler geçidi bende farklı izlenimler oluşturdu.

“1414” olarak adlandırılan ve bir film tadında izlediğim projeler, İzmir’i bambaşka bir boyuta taşıdığını görmek bu kentte yaşayan birey olarak beni mutlu ediyor. Herkesin kendine dair bir şeyler bulabileceği bu kente değer katan 1414 projeyi açıkladı Yıldırım.

 Kentin vizyonunu tamamen değiştirecek olan “Yüzyılın şehircilik hareketi hayat İzmir” olarak isimlendirdiği projelerini 1414 adı altında toplamış. Yüzyılın şehircilik hareketi olarak Binali Yıldırım’ın ufkunu yansıtan bu projeler ile İzmir artık yeni bir ekonomik eksen bölgesi haline gelecektir.

Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerini bir başka deyişle İzmir’in 4 milyonluk nüfusunun yüzde 60’ına denk gelen 2.4 milyon kişinin yaşadığı bu ilçeler için ayrı ayrı yenilikçi son derece iddialı projeler vardı.

 Kabul etmek gerekir ki İzmir’de yerel yönetimler kentin dinamiklerini iyi değerlendiremedi. STK’lar ve iş dünyası ile uyumlu bir çalışma sergilenemedi. Özellikle iş dünyasının şikayetlerine kulak tıkandı. Yatırımcıya büyük zorluklar çıkartıldı. Binali Yıldırım, kentin yerel dinamiklerini iyi değerlendirerek, kentin büyümesine yönelik oluşturacağı sinerji bu kent için yeni bir milat olacaktır.

Türkiye’nin 2023 vizyonunda İzmir’in nasıl bir yere sahip olacağı,  ekonomik ve iç dinamiklerini nasıl kullanacağı ile yakından ilintilidir.  Eğer İzmir bu şansı kaçırırsa, bir daha bu imkanı zor yakalayacaktır. İzmir ekonomi,  ticaret ve şehircilikte kendini yeniden tanımlamalıdır. Bu kente değer ve kimlik kazandıracak yegane isim ise Binali Yıldırım’dır. Binali Yıldırım bu kente bir belediye başkanında daha öte anlam ifade edecektir.  Kentte birleştirici bir rol oynayacak ve bu da kentin gelişmesine artı değer olarak yansıyacaktır. Bu kente liderlik edecek bir isme ihtiyaç var. Bu kentin lideri olabilecek en iyi tercihte