Bir alkışla, Fener küçülür mü?

Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kığılı, Kadıköy'e şampiyon gelmeleri halinde Galatasaray'ı alkışlayacaklarını söylemesi gündeme otururken Sarı-Lacivertli taraftarların, sert ve kaba tepkisi dikkat çekti.

Bir toplum düşünün ki biri iyilik ve güzellik adına bir adım atacak, insanların çoğu buna tepki gösterecek ve karşı çıkacak...
Biz nereye gidiyoruz...?

Karşısındakini anlamak zahmetine katlanmayan ben merkezci ve hoşgörüden uzak bir toplum olma yolunda hızla giderken, tam bir batılı insan tipi, Kiğılı'nın sözleri tabii ki tepki alacak tabii ki horlanacaktı.

Milyon euroların 1 lira misali harcandığı futbol dünyasının acımasız yapısı ben merkezci toplum ruhuyla birleşince ortaya çıkan sadist insan tiplemesi gün geçtikçe salgın gibi ülkenin her yanına sirayet etmişse artık, vakit çok geç demektir...

İçinde bulunduğumuz durum tam da bunu örnekliyor ve özetliyor...

Kiğılı'nın sözlerine taraflı, tarafsız herkesin alkış tutması gerekirken ağır hareketlerle tepki çekmesi yozlaşan toplum yapımızın küçük bir göstergesi.

Başkası gülmesin, başkası kazanmasın, başkası başarmasın'dan rahatsız ve hazımsız bazı insanımız, düşünme yetisini de kenara bırakıp, karşı tarafın yaşamasından bile rahatsızlık duyuyorsa, tabii ki Kiğılı'nın sözlerine isyan edecek. Tabii ki rakibinin başarısını sindiremeyecek...

Eğer toplum içindeki sağduyulu ve aklı selimler, bencilliğiyle hayata tutunanları sarıp sarmalamaz ve hoşgörünün güzelliğini anlatamazsa birbirimizi takdir etme ve kazananı alkışlama eylemi fiiliyatta yok olur, sadece sözde kalır.

Peki Fenerbahçeliler, Galatasaray'ı alkışlarsa ne kazanacak, ne kaybedecek?
Fenerbahçeliler, büyük düşmanlığa rağmen rakibini alkışlarsa ne kadar erdemli ve hoşgörülü olduğunu ortaya koyar. Bir ilke imza atma hazzının yaşar. Toplumda sevgi tohumunun yeniden filizlenmesine vesile olur.... Büyük, hatta kocaman olur... Aklı selim G.Saraylı ve Beşiktaşlı'nın da takdirini toplar...

Kayıp hanesinde ise sadece kendini bilmez bir kaç Galatasaraylı'nın sosyal medyadaki alaycı tavrı ve sözlerine maruz kalır ki, bunun hiç bir önemi olmaz. Çünkü küçük insanları kaile alıp hareket etmek, onların gururunu okşamaktan başka bir fayda vermez. Hatta herkese zarar verir..

Umarım ve dilerim Kadıköy'de hem toplumsal hem de futbol barışının temellerinin atıldığı bir gün yaşar ve bunun hazzını duyarız.