Bir başka açıdan...

Sokağa çıkıp, insanlara en tehlikeli hayvan hangisidir diye sorsak ne cevap alırız? Kimi yılan der kimi timsah, kimi aslan der kimi akrep...  

Oysa en tehlikeli hayvan sivrisinektir insanlar için çünkü en fazla insan ölümüne neden olan hayvan odur. Halen, dünya üzerinde her 12 saniyede, bir insan sivrisinekler yüzünden ölüyor. Algılar özellikle de kodlanmış olanları bazen yanıltır insanları...

***

Balık hafıza deriz olayları çabuk unutanlara...  

Sadece 3 saniyelik hafızası olduğu iddia edilirdi balıkların. Bir araştırma sonucu Japon balıklarının en az 3 aylık bir hafızaya sahip oldukları ortaya çıktı.

Hafıza önemlidir, bazen bugün yaşadıklarımızın sebeplerinin geçmişte olduğunu hatırlatır bize.

***

“Yakarım Roma’yı da yakarım” Kenan Doğulu boş yere şarkı sözü yapmadı bu cümleyi.

Hemen hepimiz Roma yanarken İmparator Neron’un lir çaldığına inanırız.Oysa Neron Roma’da yangın başladığında şehirden 56 kilometre uzaklıktaki yazlık sarayında bulunuyormuş ve yangını duyar duymaz şehre koşup alevlerin söndürülmesi için uğraş vermiş.

Bu söylentiyi kim çıkarttı bilinmez ama en fazla hedef seçilen kişiler hep liderlerdir.

***

İsviçre’nin meşhur kurtarma köpeği St. Bernard’lar boyunlarında asla konyak fıçısı taşımazlar. Bugün kimi turistler öyle fotoğraflar çektirirler ama sadece turistlik bir görüntüdür bu.

Alp dağlarında soğuktan donmak üzere olan birine de zaten asla alkol verilmez ama zamanında bir İngiliz ressam öyle çizmiş, o günden beri de öyle olduğu zannediliyor.

Bazen gerçekle hiç alakası olmayan bir resim çizilir ve o resim gerçeğin önüne geçer...