Bir çiçekle ‘Bharara’ olmaz

FETÖ’nün Pensilvanya’daki başı, ilkokul düzeyinde şifrelerle bir şeyler ima etmeye çalışıyor.

Neymiş “Bharara”dan üretme “Bahar” gelecekmiş de, az kalmış da.

Amaç belli.

Üst düzey kalantor takımı çil yavrusu gibi dağılıp, kaçacak yer ararken, kalan alt kadrodaki şakirtleri konsolide etme, bir arada tutmak için şifreli mesajlar vererek gizem oluşturmaya çalışıyor. Yerlerse.

Ama durun bir dakika.

Aynı FETÖ lideri Necip Fazıl’dan apararak “Surda gedik açtık mukaddes mi mukaddes” demişti. Durup dururken bu şiiri terennüm edip Diyarbakır’ın Sur ilçesine selam çakmış ve “Tiran”ın devrileceğini de söylemişti.

Sur olmayınca bu kez beddua seanslarına yeniden başlamış, “Zırvasından zirvesine” ulaşacak ateşler salmıştı. Bir önceki saldığı ateşin harareti yeterli olmamış olacak ki yenilerini deneyip durdu. Ama 17/25 Aralık sürecinde salınamayan ateşlerin   bugünlerde salınabilmesinin imkanı yoktu.

‘Zek’in Miami Şubesi’   

Beddualar, Sur’da gedik açmalar, içinde “zehir” geçen cümleler tutmayınca şakirtleri suçladı FETÖ. Yeterince ibadet, dua, himmet göstermiyorlar ona göre. Bir taraftan şakirtlere yüklenirken, diğer taraftan şifreler vermeye devam etti. Önce “düşmanımın düşmanı dostumdur” düsturuyla hareket ettiğini sandık. Oysa biraz eşeleyince durumun farklı olduğu ortaya çıktı.

Savcı Bharara’nın aslında FETÖ’nün desteklediği senatörlerden birinin 5 yıl danışmanlığını yaptığı ve Miami savcısı olarak bu senatörün telkiniyle seçildiği anlaşıldı. Yani Savcı Bharara aslında Zekeriya Öz’ün Miami şubesiydi FETÖ’ye göre.

Sarraf bahane

FETÖ’nün hedefdaşı Hürriyet gazetesine bakınca iddianameyi Doğan’ın avukatlarının yazıp Savcı Bharara’ya verdiğini sanmanız işten bile değil. Hürriyet’teki haberlerden her türlü senaryoyu öğreniyorsunuz ama bir tek gerçeğe ulaşmıyorsunuz. Mesela iddianamede gizli isimler olduğunu söylüyor Hürriyet. Gerçeğin bir kısmını aktarıp gerisini trollerin, Erdoğan düşmanlarının tamamlamasını bekliyor. Oltaya gelen saflar da hemen bu gizli isimlerin birinin Erdoğan olacağı hayalini kurarak ağızlarının suyunu akıta akıta soysal medya çöplüğünde dans ediyorlar. Oysa Savcı Bharara’nın iddianamesinin orijinaline bakınca gizli olarak belirtilen isimlerin “çalıştıkları Finans kurumlarının” isimleri olduğu görülüyor. Yani durumun onların hayal ettiği gibi olmadığını, işin içinde siyasilerin olamayacağını bir çırpıda anlıyorsunuz.

Ama Sarraf bahane tabi. Hem FETÖ hem de fabrika ayarlarına yeniden dönen, bir türlü milli olamayan, milli olmasına izin verilmeyen Doğan Grubu, Erdoğan’ı Lahey’de yargılatamayınca ABD’de yargılatmayı hayal etmeye başladı. Utanmadan Erdoğan’ın ABD’ye giderse tutuklanabileceğini bile iddia ettiler ki bu durumun “savaş sebebi”  olabileceğini bilmelerine rağmen.

Kara paranın ağababası

Bin türlü Erdoğan senaryosu üretenler için kötü haberi yine Erdoğan verdi. Hani 17-25 sonrası Malezya’ya kaçacak, helikopteri hazır filan tezviratı üretenler ABD’ye gidince tutuklanacak yalanını sürdürmelerine müsaade etmedi Erdoğan. Giderken de “baharı özleyen kumrular gibi” Bharara’dan medet uman FETÖ liderine bir mesaj da gönderdi ABD üzerinden. Kara paranın ağababasını arıyorsanız Pensilvanya’ya bir bakıverin dedi. Bharara bakar mı bakmaz mı bilinmez ama tarihe not düşmek açısından önemli.