Bir dostun görüşleri

Boş geçen haftayı Millilerimizin aldığı galibiyetlerle moralli kapattık.  Bu moral “hakiki” Trabzonsporlular’da, biraz buruk moraldi. Niye derseniz? Trabzonspor’dan kimsenin olmadığı bir onbirin sahada olması ülke sevdalısı Trabzonsporlular’ı üzdüğü içindir derim.

Peki üzülmemek ve Milli Takım’a çok sayıda futbolcu vermek için ne yapılmalı? Trabzonspor olarak doğru transferler ve doğru kadro ile ligde başarı elde edilmeli. Mevcut kadro ve başarı ile Milli Takım hocası ben de olsam kimseyi almam.  Başkanımız ve yönetim kurulu, teknik direktörle istişare yapıp Trabzonspor için kayıp olan bu sezonu geleceğe hazırlanmak için çok iyi kullanmalı.

İşte burada büyük handikap var. Çünkü yeni sezonun teknik direktörü kim belli değil! Ama gerçekçi davranılırsa bu handikap olmaktan çıkarılabilir. Futbolun dili birdir. Gören gözler Trabzonspor kadrosunun acil eksiklerini gayet iyi biliyor. Burada en büyük sorumluluk başkanda. O eksikleri gören gözleri iyi tespit etmeli. Şu an başkanın bu tesbiti yaptığı verdiği beyanatlardan anlaşılıyor.

Başkanımız, “12 kişilik scout ekibimiz dünyaya dağılmış futbolcuları izliyor” diyor. Ve devam ediyor, “Menajerlerin kıskacından kurtulacağız.” Güzel de başkanımıza biri çıkar da “Sayın başkan menajerlerden kurtulacağız diyorsun ama senin 13 kişilik scout ekibinin gerçek işleri menajerlik. Menajerlerden Nasıl kurtulduk” diyorsun derse, cevap?

Kısaca şu ana kadar Trabzonspor’da doğrular ve yanlışlar birbirine üstünlük sağlayamamış kanaatimce. Örnek vermek gerekirse Trabzonspor’u iyi yabancıdan çok iyi yerli futbolcuya ihtiyacı var. Ama izlenilenler hep yabancı.

Trabzonspor iskeletini Türk futbolculardan kuramadığı müddetçe şampiyonluk hayaldir. Neyse kalan maçlara da bakalım. Galibiyet 1.3 milyon TL getiriyor bildiğim kadarı ile. Trabzonspor en azından hem moral hemde ekonomik olarak olaya bakmalı.İlk etap da deplasman fobisini ortadan kaldırmak gerekir ki bu Gaziantep maçıyla başlayabilir.

Bugüne kadar şampiyon takım gibi değil de deplasmanda bir puan yeter mantığındaki oynanan oyunu bırakıp yakışır futbol ve cesaretli kadro ile başlamak ilk hamle olabilir.