Bir efsanenin acı tükenişi!

Fatih Terim’in karizmayı fena halde çizdiren lokanta baskını, yeni bölümleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Federasyon ve Terim’in önce “Karşılıklı anlaştık” deyip sonra yüklü miktarda tazminatın ortaya çıkması, kafaları karıştırmıştı. F.Bahçe Kulübü, Terim’e ödenen tazminatı diline dolayarak; “İstifa veya karşılıklı anlaşma varsa, tazminat ödenemez” diye duruma itiraz etmişti. Necip Mosturoğlu “Hukuksuz tazmiatın takipçisi olacağız” deyince, Terim ve Federasyon’un paçaları tutuştu.

Fatih Terim büyük bir telaş ve panik içinde, “İstifa etmedim, kovuldum” açıklamasıyla; baş döndüren tazminatın elden çıkma riskine acil önlem aldı.

Federasyon Başkanı Demirören, elindeki iki büyük gazetede baskın olayından hiç söz etmezken ve tek sütunluk dahi haber vermekten çekinirken; kovulma duyurusunu manşet yapması, tezgah kuşkusunu neredeyse onayladı. Karşılıklı al gülüm-ver gülümün acı sonuçlar vereceğinin ortaya çıkması, durumu kurtarma paniğine yolaçtı. Neler oluyor Allahaşkına? 

***

Yaklaşık 4 Milyon Euro’yu aklama telaşı, Terim’i “Kovulmayı kabul etme” durumuna bile düşürdü. “Para kurtulsun, itibarıma boşver” yaklaşımı, hocanın zaten yerlerde sürünen saygınlığına bir tekme daha vurdu. Fatih Terim o duruma düştü ki; İgor Tudor’dan dili yanan G.Saray’a çare olarak düşünüldüğünde, bir çok G. Saraylının ona tepki gösterme riski var.

Yönetim, Fatih Terim kartını, eskiden olduğu gibi sorunsuz, rahat ve kolayca kullanamayacak duruma geldi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Terim, acıkıp yiyecek bir şey bulamadığında kendi kollarını yemek zorunda kalan ahtapotların çaresizliği içinde, battıkça batıyor... Koca bir İmparator’un hızla tükenişe girmesi, gerçekten çok acı!

Bence, milli takımdan sonra G.Saray kapısı da kapanmak üzere... Yok, yönetim gene de onun adında ısrarcı olursa; şimdiye kadar gerçekleşmesi mümkün olmayan bir tepki selini hesaba katmalılar. Taraftar, lokanta basan ama arada da dayağı yiyen Terim efsanesinin çürümesinden şiddetle rahatsız...

Orhan Veli’nin ‘Yazık oldu Süleyman efendiye” şeklinde çok bilinen mısrası olan ünlü bir şiiri var. Terim için uyarlanacaksa; “Hiçbir şeyden çekmedi, kibirinden çektiği kadar... Yazık oldu Fatih efendiye” demek şart oldu.

Çünkü efsane tükendi!