Bir samimiyet testi olarak şike süreci

Trabzonspor tarihinin Şamil Ekinci’den sonraki en büyük başarılarına imza atan başkanı Sadri Şener, şikecilerin ve onlara destek olan bazı Trabzonsporluların beklediği kararı alarak “Mayıs’ta seçime gidiyorum” dedi. Öğrendiğimize göre kendisi aday olmayacakmış. Siyasette son 24 saat çok önemlidir diye bir söz vardır bunu hatırlatarak hayırlı olsun diyorum.

Bir kongre üyesi olarak bize yaşattığı şampiyonluk, kupa ve CL başarılarından dolayı Sayın Şener’e teşekkür ediyorum. Trabzonspor Başkanı ile yol keserek, küfrederek, itibarsızlaştırarak hesaplaşmayı tercih edenlerin aksine ben Aralık ayındaki kongrede hesaplaşmayı isteyenlerdendim. Ama kasabalılık, bu sürecin böyle medenice işlemesine izin vermedi. Sosyoloji biliminin lümpenlik benim ise kasabalılık olarak tarif ettiğim anlayış tepki vermesini bilmediği gibi teşekkür etmesini  de bilmedi. Tezimiz bir kez daha doğrulandı vesselam. Bizim bu tavrımızdan başkana körü körüne destek olduğumuz anlamını çıkartmak isteyenler ile yolumuzun kesişmeyeceği aşikardır. Seçimle iş başına gelen hükümeti uzaklaştırmak için darbe yapmak nasıl yanlış ise biz de Trabzonspor’da bu hesaplaşmanın adresinin sokaklar, tribünler değil kongre olduğunu dile getiriyoruz.  Hırsızlar ve şikeciler köşelerinde muzaffer komutan edası ile otururken bir kez bile sesini çıkartmadan şike sürecinin kahramanlarının Trabzonspor Başkanı’nın tasfiye etmesini bekleyenler bana göre Trabzonspor camiasına A.Yıldırım’dan daha fazla zarar vermiştir.

54 haftadır Türkiye ve dünyada sokaklara düşerek Temiz Futbol ve adalet arayışını sürdüren taraftar yaşanan süreci çok iyi analiz etmekte, kimlerin elini taşın altına koyduklarını, kimlerin üç maymunu oynadıklarını, kimlerin ise fırsat düşkünü rolünü oynamayı beklediğini çok iyi görmektedir. Şike sürecinden kahraman çıkartmak için her türlü aşağılık oyun, iftira ve kampanyalara başvuranlar kahraman olmaya muvaffak olamadılar ama süreçten bolca hain çıktığına şahit olduk.

Hangi saiklerle olursa olsun 3 Temmuz’dan beri sesini çıkartamayan, ya da çıkartıyormuş gibi yapan herkese, kongre  ister Mayıs’ta isterse Aralık’ta olsun o ölümcül soruyu bu taraftar soracaktır. “Şike süreci mücadelemizde bizler 54 haftadır bir ahlaklı isyan için sokakları mesken tutarken siz neredeydiniz?”  Bir koltuk uğruna biz Trabzonspor’un başkanlık makamına sövenleri de sövdürenleri de sövülmesine sessiz kalıp bekleyenlerin de o gün isimleri ile deşifre edilmesinden yanayız.

İsimlerinin önündeki apolet ve titleları ne olursa olsun Brütüs rolüne soyunan herkes bilmelidir ki bizim samimiyet testimiz ŞİKE SÜRECİ’dir.