Bir tutam alay bir tutam nefret, ellerinize sağlık

Sosyal mecralarda kimi zaman objektif ve bilgilendirici içeriklerle karşılaşabiliyorsunuz. Bugünlerde bir Rus ajanının seminer videosunun içeriği dolaşımda.

Yine sosyal mecralarda dolaşıma sokulan boykot gündemleri için de her şeyden evvel "kültür işgaline" yönelik bir bilincin oluşturulması gerekliliğinin her türlü boykottan kıymetli olduğunu söyleyelim ve video içeriğine bakalım.

Silahlı bir savaşa ihtiyaç duymaksızın toplumları, istedikleri kimliğe sahip halklara dönüştürmenin ve kontrol altında tutmanın hangi yöntemlerle mümkün olduğunu anlatıyor Rus ajan Yuri Bezmenov.

Ajan Bezmenov çok tanıdık bir ülke toplumundan bahsediyor sanki!

Video içeriği, yakın tarihe bakma ihtiyacı hissettiriyor. Osmanlının son zamanlarına, Cumhuriyetin ilk yıllarına, CHP'nin kontrolündeki tek partili yıllara, darbe zamanlarına...

Rus ajan hakkında bir tarama yaptım. Kendisinin bir de kitabı yayımlanmış. Amerika ve Dünya Düşünce Polisine Aşk Mektubu isimli bir kitap. PDF'sini buldum. Videoda anlattıklarının çok daha fazlasını anlatıyor kitapta. Bütün bir gecemi aldı ama özetini çıkarmaya çalıştım. Sadece küçük bir parçacığını yazıya alabiliyorum. Zira kitap pek çok bilgi içeriyor ve bu sütunun hacmi bunun için yeterli değil.

Vatan bölünmesin diye canını feda eden şehitlerimize, "Kimsin lan sen!" diyen Can Ataklı'nın, Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlilerinden PKK destekçisi olarak bilinen birinin mescide ayakkabılarıyla girerek namaz kılan öğrencileri taciz edenlerin, meydanların tamamında PKK'ya yönelik gösteriler varken yokmuş gibi tezvirat yaparak Gazze'de ölen Müslümanlara destek verenlere "şerefsizler!" diyebilecek kadar çürümüş bir zihniyete sahip Fatih Altaylı gibilerin bu çıkışlarının içeriğine bakınca anlıyorsunuz ki bir sistemden geçmişler.

Bunlar ve bunların tayfasından olan sair insanlar...

"Savaş alanında savaşmak, savaşmanın en ilkel yoludur. Herhangi bir eseri yıkmadan, savaşmadan galip gelmekten daha yüksek bir sanat yoktur." cümlesiyle giriş yapıyor Rus ajan kitabına.

Ve ardından, "Toplumları kontrol altına alabilmek için; kendi tarihlerine düşman yaparak, eğitime ve kültüre yatırım yaptırtmayarak, kadim medeniyet tarihlerine ait kültürel kodlarından uzaklaştırarak, düşman olmaları gereken batı ülkelerini harikalar diyarı olarak göstererek, medyayı ifsat edici programlarla doldurarak, dini kötü gösterip dinden soğumaları ve uzaklaşmaları için her türlü ahlaki olmayan yöntemlere başvurarak çalışmalarınızı yapmanız gerekir" diyor.

Yukarıda bahsettiğimiz bu video kırk yıl önce çekilmiş (1983) ancak bugün de yöntem değişmeksizin ifsat çalışmaları aynı devam ediyor.

Bezmenov kitabında "yıkımın başlangıcı" için Çinli askeri stratejist Sun Tzu'nun formülünden yola çıkarak oluşturulan bir "ifsat formülünü" anlatıyor:

-Gelenekleri alay konusu yapın.

-İşbirlikçiler bulun, cömertçe ödüller verin ve onların yönettiği alanlar için düşman ülkelerden yardım dilenin.

-Gençleri yaşlılara karşı saygısızlaştırın, yozlaştırın, seksle ilgilenmelerini sağlayın, dinden uzaklaştırın.

-Tarihteki liderleri için hain olduklarına inandırın.

-Her fırsatta demokrasiyi vaz edin ve tek çözümün olduğuna inandırın.

-Sivil kargaşayı teşvik edin ve hoşgörülü bir tutum sergilemediğini dillendirerek halkı hükûmete düşman yapın.

-Dini alaya alın, sahte örgütlerle insanların dikkatini manipüle edin ve değiştirin.

-Akademik başarı için matematik, fen bilimleri gibi sayısal derslerin başarıyı getirdiğine inandırın. Muhakeme ve mantık derslerinin, sözel branşların kıymetli alanlar olmadığına inandırın.

-Öyle bir eğitim sistemi oturtun ki öğrencilerin ideolojik beyin yıkamaya maruz kaldıkları ve bazen aldıkları bilgileri nesnel olarak değerlendirmelerine izin verecek uygun eğitimden yoksun oldukları, ders kitaplarının ideoloji literatürüne göre doldurulduğu, radikallerin, solcuların ve basitçe 'rahatsız edicilerin' okullara ve üniversitelere sızdırıldığı, militarize edilmiş çok sayıda 'öğrenci' gazetesi ve dergisi olan bir sistem olsun.

Fikirlerin en yüksek yıkım seviyesi, din, eğitim, medya ve kültür gibi hayati alanları etkiler. İnsanlık tarihine bakarsak, en büyük altüst oluşların ve değişimlerin bilgi veya şeylerden değil, fikirlerden, inançlardan kaynaklandığını görebiliriz. Oluşturacağınız bu eğitim sisteminde yetişen nesiller kendi fikir dünyasını inşa edemeyeceği için size hizmet edecektir.

-Aileyi dağıtın. Aile dağılırsa toplumu dağıtmak kolaylaşır. Ailesine aidiyet duygusu olmayan toplumların devletlerine de sadakatleri olmaz.

-Irk aşığı tipleri alanlara sürerek halkı kışkırtın.

-İfsat süreci o kadar uzun soluklu bir süreçtir ki bir birey, tarihsel belleğinin kısa zaman dilimi nedeniyle, yıkım sürecini tutarlı ve irade dolu bir çaba olarak algılayamaz. Saatinizin saniye ibresi gibi. Hareket ettiğini biliyorsun ama takip etmiyorsun.

-Bu formülü 15-20 yılda bir yetişen her nesil üzerinde uygulayın. Bu süre bir nesli eğitmek için yeterli süredir. Göreceksiniz ki bu nesil, bir insanın, bir ömrün, ideolojisini, kişiliğini sizin istediğiniz biçimde şekillendirmeye adanmış nesil olacaktır.

Tanıdık geliyor mu?