Bir yenilgi takımı karıştırır

Milli Takımımız Fransa vizesini aldıktan sonraki mutluluğu yaşarken, döndük geldik kendi ligimize bakmaya.

Fenerbahçe, Kayseri deplasmanına 3 puan kazanma adına yola çıkarken Milli Takım arasındaki boşluğu nasıl doldurduğunu bu maçta göreceğiz.

Kadro zengini gördüğümüz Fenerbahçe’nin, deplasman kabusunu görmemek için bu maçı kazanmak zorunda olduğunu zannediyorum.

Kaybedeceği puan veya puanlar Fenerbahçe’nin geleceğini sıkıntılı bakışlara döndürür. Van Persie problemi hala devam ediyor. Büyük bir ihtimalle bu maçta da ilk onbirde sahada gözükmeyecek. Şartlar ne olursa olsun, Fenerbahçe hangi onbirle sahaya çıkarsa çıksın, maçı kazanırsa ortada hiçbir problem gözükmez. Ama aksi olursa Pereira da Van Persie de Fenerbahçe takımının tümü de tartışılır hale gelir.

Ben bu maçta Fernandao adına gol beklentisi içindeyim. Kaleci Volkan’ın ciddiyetten uzak kalmadığı zaman takımı adına yararı tartışılmaz. Ama kalesinde hazır durmadığı, vurdumduymaz olduğu bir görüntüdeyken akıllara durgunluk verecek gollere izin çıkarıyor. Umarım bu maçta iyi bir Volkan izleriz.

Savunmanın göbeğinde zaafiyet var. Bruno Alves ve Kjaer hala üst düzey görüntü yakalayamamış görünüyor. Orta saha organizasyonu ise inişli çıkışlı grafikler çiziyor. Eğer bu maçta Fenerbahçe bu sıkıntılı görüntüleri düzlüğe çıkartacak hale gelirse, elindeki mevcut starlarla mücadeleyi kazanma adına kendi lehine çeverebilir.

Oyuna daha sonra gireceğini varsaydığım Van Persie’den, Nani ile birlikte bu maçta patlama bekliyorum. Atacakları veya attıracakları goller, Fenerbahçe’nin ligdeki gidişatını belirleyecektir.

Uzun süredir sakat olan Gökhan Gönül sağlıklı bir şekilde dönmüş görüntüsü verirken Şener’in mevcut performansını görmezden gelemeyiz. Şener bu formu ile Gökhan’a “biraz daha dur” diyecektir. Çünkü Şener, sezon başından beri hem Fenerbahçe’de hem Milli Takımdaki başarılı futboluyla takımındaki yerini sağlamlaştırmış gözüküyor. Bunun için bu maçta da Şener’in onbirde başlayacağını zannediyorum.