Bırakın pazarlamacılığı

Türkiye’yi işgale zemin hazırlayacak hamlelerden biriydi MİT TIR'larına yapılan operasyon; milletlerarası kamuoyunda ‘Türkiye Teröre destek veriyor’ kanaatini oluşturmaya mâtuf planın bir parçasıydı.

Bu şer operasyonunda, 15 Temmuz fiilî işgal teşebbüsünde olduğu gibi Fethullahçı Terör Örgütü’nün unsurları kullanıldı. Medya ayağında da Cumhuriyet gazetesi. MİT TIR'larında silâh olduğuna dair görüntüler ilk önce Aydınlık gazetesine servis edildi. Lâkin, Aydınlık istenilen etkiyi oluşturamadı. Hem o dönem Cumhuriyet’in başında, Batı’ya verdiği hizmetlerden ötürü şimdilerde saray saray gezdirilip taltif edilen Can Dündar vardı. Batı’nın güvendiği ‘adam’!..

Can Dündar, mevzuyla alâkalı yazdığı kitapta da belirttiği üzere tutuklanacağını bile bile mezkûr haberi yapıyor. Nitekim, devlet sırrını açıklamak ve casusluktan tutuklandı. Anayasa Mahkemesi, Dündar’ın avukatlarının tutuklamayla ilgili yaptığı hak ihlali başvurusunu kabul etmesiyle de Dündar tahliye edildi ve soluğu Efendilerinin yanında aldı!

Bir gazeteci olarak kaynağını açıklamak zorunda olmayan Can Dündar, devlet sırrını açıklamak ve casusluk faaliyeti kapsamına giren görüntülerin kendisine bir solcu milletvekilinin getirdiğini de kitabında açıkça yazdı. Artık kendi içlerinde ne yaşadılarsa Dündar ‘dava arkadaşlarını’ açık arttırmaya çıkarmıştı; vatanını satan neyini satmazdı ki!..

Devlet sırrını açıklamak ve casusluk faaliyeti kapsamına giren görüntüleri servis eden solcu milletvekili, CHP’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu. Berberoğlu, geçtiğimiz hafta yargılandığı davada, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askerî casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından aklına adalet getirtilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, elinde ‘adalet’ yazısıyla yollara düştü. Senaryoyu yazan arkadaşlara bir tüyo vereyim: Genel Müdürünüzün eline bir de mum tutuşturun, hani adalet arıyor ya... Tiyatroda dekor ve aksesuar çok mühimdir, siz bu işleri bizden daha iyi bilirsiniz! Biz 15 Temmuz gecesi ‘tiyatroyu’ tam oynayamadık 249 şehit verdik, binlerce de gazi!..

Müstehcen kaset yoluyla CHP’nin başına atanan Kılıçdaroğlu’nun dublörlüğünde oynanan ‘adalet’ isimli tiyatroya inanmamızı bekleyenler var. Bir zamanlar FETÖ’nün bir ‘hizmet hareketi’ olduğuna inanmamızı bekledikleri gibi. Her zaman olduğu üzere, bütün’ü göremeyip parçacılık yaptıkları gibi. Bu sebepten casusluk davasının serencamını anlatan uzun bir girizgâh yaptım. Tabiî ki Türkiye’nin bir işgale karşı karşıya olduğunu unutursak, 15 Temmuz’u unutursak o zaman Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet tiyatrosuna’ da inanmamız vacip olur!

FETÖ’ye yönelik operasyonlarda yaşanan bazı mağduriyetler üzerinden Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet tiyatrosunu’ meşrulaştırmaya çalışmak, hadi şu Ramazan günü ağır yazmayayım, ayıptır! Adama sormazlar mı, kendi milletvekili tutuklandığı zaman mı aklına adalet geldi. Oysaki iddia edilen mağduriyetler neredeyse 1 yıldır sürüyordu!..

Kılıçdaroğlu’nu yollara düşüren sâik, başta kendi olmak üzere hesap verme sırasının Batıcı unsurlara gelmiş olması. “Başkanlık kan dökülmeden gelmez” diyerek Anadolu insanını tehdit eden bir Başkan öznesinden lütfen ‘Adalet arayan adam’ çıkarmayın.

Hadi FETÖ mevzusunda basiretsiz, ferasetsiz davrandınız bari Kemal Kılıçdaroğlu’nda bunu yapmayın! Bırakın şu pazarlamacılığı, pazarladıklarınız hep çürük çıkıyor!