Birand, Fener’i neden sever?

Bir gasteci var; konjonktür gastecisi! Mehmet Ali Birand ismi. “Şike konuşmayın” naralarının atıldığı ve şikede birlik beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bu günlerde Beyaz TV’ye ısmarlama bir röportaj vermiş beyefendi. “FB’yi yerin dibine batırmayın. FB olmazsa Trabzonla mı oynayacağız” diye kusmuş içindeki kinini. Mum ışığında ağlak Erzurumlu aşıklar gibi yalvararak kupa alan camiasını, yedi düvele yek tabanca olarak direnen Trabzonsporla kıyaslamış.

Medyadaki ittihatçı zihniyet birer birer tasfiye edilirken, sıranın kendisine geldiğini bildiği için güce taparcasına derin mahfillere sığınmaya çalışan Mehmet Ali Birand, bildiğiniz gibi TRT’yi dolandırmaktan sabıkalı. TRT’nin, yani devletin parasını iç ettiği için suçlu bulununca iç ettiği iddia edilen paraları da iade etmiş. Buna rağmen 11 ay 20 gün de kesinleşmiş cezası var. Şike nedeni ile küme düşmesi gerektiği halde ödüllendirilen kulüplere, TRT’yi dolandırmaktan hüküm giymiş birinin sahip çıkması garip gelmiyor o nedenle. Mehmet Ali Birand ile ilgili bir iddia da milyonlarca lira değerindeki eşsiz görüntülerin olduğu TRT arşivinin kendi elinde olduğuna dairdir. Birand, hangi yollarla ele geçirildiği merak konusu (!)olan bu arşivden yararlanarak, GS’ın 100. yılına ait özel bir belgeseli oldukça hatırı sayılır bir rakama kendi kulübüne satma becerisini de göstermişti. Değerli Trabzonsporlular ve sporseverler; ister misiniz Trabzonspor’un kayıp olduğu bildirilen TRT arşivlerindeki şampiyonluk yıllarına ait görüntüler beyefendinin deposundan çıksın.

Beyaz TV’de nefretini kusan ittihatçı bu zihniyeti görüp de Trabzonsporlular üzülmesin. Düşünsenize ya bu dolandırıcılıktan hükümlü şahsiyet Trabzonspor’u övseydi. Asıl o zaman ne yapardık?

Trabzonsporlu bir baba kızının önünde dövüldü

Hafta sonu İBB ile olimpiyat stadında karşılaşan Trabzonspor maçı 2-1 kaybetti. Bu maçta tribünlerde siyah kartonlarla şike protestosu ve şike ile ilgili pankartlar dikkat çekti. Biz bunları alkışlamaya hazırlanırken Doğu tribününde “Yönetim istifa, Şenol Güneş istifa” diye bağıranlara bir gurup taraftar tepki gösterince tepki gösteren bir baba, kızının ve diğer taraftarların gözü önünde hunharca dövülmüş. Bir çocuğun dünyadaki en büyük kahramanı olan babasının hem de 30 kişi tarafından üstüne çıkılarak “Yönetim istifa, Şenol Güneş istifa”diye diye dövülmesi bu olaya şahit olanları tribünlerde duyanları ise her yerde ağlattı. Bu çirkin olayı kınıyor ve olaya sebebiyet verenlerin bir an önce gereken cezaya çarptırılmalarını umuyoruz. Bu kişilerin başkan adayı olan birileri adına hareket ettikleri iddialarına inanmak bile istemiyoruz.

Trabzon’un şanlı tarihine yakışmayan bu taraftar anlayışı elbet bitecek. Taraftar grupları ya kendi kendilerine bu yoldan vazgeçecek, ya da süreç kendilerini tasfiye edecektir. İyi bir şey yapmak isteyenler 1461 Trabzonsporlular Derneği’ni örnek alsın diyorum.