Birand’ın koltuğu

Televizyon piyasasında ölenle ölünmez ya, bugünden itibaren Mehmet Ali Birand’ın yerine geçecek isim konuşulacaktır... Doğrusu cenaze için Teşvikiye Camii avlusunda toplananlar arasında da bu konuyu konuşanlar oldu. Birand’ın ilk rahatsızlandığı dönemde bu işe soyunanlar olduğu bilgisi bana gelmişti. Ama hem Birand’ı üzmemek hem de bu iş için şehir değiştirme fedakarlığını göstermeye hazır olduğunu söyleyenler belki gerçekten iyi niyetlidirler diye yazmamıştım...

***

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni ünvanı önemli bir ünvandır. Doğan Grubu içinde de bir sürü adamın iştihını hep kabartmıştır. Birand bir süre hem CNN Türk hem de Kanal D Haber’in başında olduğu için grup televizyon yöneticilerinden bu işe teşne olanlar çıkacaktır. Çıkarlar, hatta atanabilirler de ama başarılı olamazlar zira Birand ekranda olan güçlü bir karakterdi. Ayrıca Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ekranda ve işin başında tek bir marka olsun tercihi de bilinir. Öyle bir profil de şu an o yöneticiler arasında yok.

***

Kanal D’de bugüne kadar Birand’a stepne olan iki isim oldu, biri Deniz Arman diğeri Serdar Cebe... Deniz Arman çok gaf yaptığı ve biraz da kravat vesaire sorunu nedeniyle ekrandan alınmıştı. Gafların sebebi zekasına çok güvenmesi, kam-spiker yazmak yerine doğaçlamayı tercih etmesi ve kendi bültenini kendi hazırlama ısrarıydı.  Serdar Cebe haber merkeziyle birlikte çalıştı, bugüne kadar işi iyi idare etti. Her iki isim de işi devam ettirecek tecrübeye sahip ama seyircinin sevdiği “Birand tarzı, Birand yorumu” eksikliği ne olur?

***

Bir de işin içerisi kısmı var. Hali hazırda işin başında bulunan Süleyman Sarılar yeni isim için ne düşünür? Ekibiyle birlikte hemen her haber merkezinden teklif alan Salih Selçuk ne yapar gibi sorulara da cevap bulmak lazım. Tahminen yaza kadar dışarıdan bir atama ya da değişiklik olmaz, sonrası aradan geçecek zamana bağlı.