Birbirinden bağımsız ve kopuk oynuyorlar

Fnerebahçeli futbolcuların, (Kendi savunma alanı, orta saha ve ileri uçtaki) 3 bölgenin görev adamları; sorumlu oldukları yerde “Görevlerini yaptıklarını” sanması, tıkanmanın baş nedeni... Örneğin; Ozan kendi klasik görevini yapıyor mu, yapıyor... De Souza üstüne düşeni yerine getiriyor mu, getiriyor... Mehmet Topal canla başla çalışıyor mu, çalışıyor... Ama üçünün birden görevini yapması, yetmiyor. Klasık görevlerin dışında, fark yaratan işler lazım. Bölge pası,,, Ara pası... Rakip savunma arkasına top... Adam kaçırma... Adam eksiltme... Gizli depar ... Gölge depar... Açık depar... Topsuz oyun... Kademeye geçme... Press... Çapraz/ uzun/ şok ve şık ortalar... Hangisini, kaç defa yapıyorsun.

Yetmez... Nasıl/ne zaman/niçin/nereye yapıyorsun? İkili mücadelelerden, kaçında ayakta kalıyorsun? Bunların hepsi var mı? Yok!

Ayrıca bunların çoğunu yapsan dahi; gerideki savunmana ve ilerindeki uç adamlarına hangi lojistik desteği sağlıyorsun? Kendi görevini yaparken, başkalarının da görev yapmasını kolaylaştıracaksın.  Hatta ayrıca, rakibinin rahat çalışmasını engelleyeceksin... Sahaya çıkıp sadece top sürmekle yürümüyor bu iş... Üstelik Osmanlıspor, bu tür takımları çabuk cezalandıran bir kulüp. Penaltıyla da olsa, golünü attı.

İlk yarıda yaratıcı, etkili, lojistik interlandı olamayan F.Bahçe’nin, devreye 1-0 yenik girme nedenleriydi. Mevcut oyun yapısı, saha kurgusu ve stratejik omurgası değişmeliydi. İkinci yarı, bunun sağlandığı müjdesini ve Van Persie”nin golünü getirdi.

***

F.Bahçe ideal noktaya gelmedi ama; “Birbirinden bağımsız hatta kopuk” dediğim hatlar, nihayet ortak çalışmaya başladı. Gene takım olamadı ama, en azından herkes takımdaş oldu. Bir puanı kurtarması bu sayede...

Volkan Şen’in çıkarken, ensesini okşayan hocasını takmaması hoş değildi.