Birileri bizimle kafa mı buluyor?

Yalan haberin genel yayın stratejisi haline geldiği bazı gazeteleri; artık tepkiyle değil, mizah gazetesi olarak okuyorum.

Ancak ne var ki; ciddi ve tutarlı olduğunu bildiğimiz kimi yayın organları da; mizaha dönüşme konusunda neredeyse öncülük yapıyorlar. Katıla katıla gülerek okuduğum haberler var.

Mesela biri, F.Bahçe’nin almak için büyük çaba sarfettiği Kolarov-Zanka-Luis Gustavo üçlüsü için “Takıma seviye atlatır” ifadesini kullanıyor...

Takımı bir üstteki itibar çıtasına yükselteceğini iddia ettikleri Zanka; ki adı o değil... Gerçek adı Mathias Jorgensen... Oynadığı İngiliz takımı Huddersfield’in oyuncusu... Yoldan çevirdiğiniz vatandaşlara, bu İngiliz takımını sorun; adını daha önce duymuş olan varsa, ona az çiğnenmiş çiklet hediye edeceğim(!)

Hadi Huddersfield’i kimsenin tanımamasından vazgeçtim. Bu kulübün taraftarları, F.Bahçe’nin almak istediği Zanka adlı futbolcuyu, “Kulübün en nefret edilen futbolcusu” seçtiler. Buna ne diyeceksiniz?

İngilizin kıytırık bir takımının en nefret ettiği futbolcusu mu, F.Bahçe’ye seviye atlatacak?

Kızmak ve öfkelenmek işe yaramadığı için, katıla katıla gülmek en iyisi... Mizah haberleri demem o yüzden!

***

Roma’dan alınmak istenen Kolarov, 33 yaşında bile değil; 34’ünden gün aldı. Adamın geçmiş kariyerine bir şey söylediğim yok ama, “Yarının Fenerbahçe’sini kuruyoruz” diyenlere kahkaha atmadan duramıyorum. Adamın kendi yarını yok ki, Fenerbahçe’nin yarınına katkı versin.

Şair “Yaş otuzbeş, yolun yarısı eder” derken, Fenerbahçe o kalan diğer yarıya umut bağlamış... Oturup gülmezsin de, ne yaparsın arkadaş!

***

Uzun yıllardır spor yazarlığı yapıyorum; hem de Marsilya gibi bir takımda oynayan Luis Gustavo’nun varlığından haberim yok. Fenerbahçe’ye seviye atlatacak kadar önemli bir futbolcuysa, tanımamış olmam büyük ayıp!.. Etrafıma sordum, kumarcı tayfası İddaa’cılar dışında tanıyan yok. Bizimle kafa mı buluyorlar yoksa?