Bitiş, çöküş, iflas

Abdullah hocam... Macaristan karşısında oyuna iyi başladık. Caner’in gol pası ve Mevlüt’ün iyi vuruşuyla öne geçtik. Ama ne gariptir ki biz öne geçerken bile; futbolumuzu değerlendirme açısından çok çabuk gol yiyen bir savunma hatalarını üst üste izleyen ve gören olduk. Koman’ın attığı golle skora denge gelmişti.  İlk yarı böyle bitti.

Szalai ile ikinci yarının hemen başında atılan Macaristan golü vardı. Bir penaltı yapıldı. Hamit kardeşim sağolsun. Bu kadar tecrübeli ama bu penaltıya sebebiyet verdi. Gera, üçüncü golü attı. Bu golden sonra “İflas ettik...” 

Skor 3-1’ken Aydın’ın kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı bir gol var. Kaçan golden sonra Milli Takımımız’ın Brezilya’ya giden bu yolda umutlarımızın tükenişi ve sonunu gördüm.

Sevgili Abdullah hoca... Hangi kadroyu çıkarırsan çıkar... Savunmanı organize edemediğin için abuk gollere sebebiyet veren bir futbol anlayışı içerisindeydik. Hep ümit aşılıyorsun. “Biz Macaristan’ı yeneriz” diyorsun. Evet. İlk golü atan da biz olduk zaten. Sonucunda ise fark yedik. Şimdi sen eleştirilmekten hoşlanan bir tip değilmişsin gibi geliyor bana. Daha önce görev yaptığın yerde 15-20 taraftarlı takımın hocasıydın. Başarılıydın. Ama Milli Takım, hepimizin takımı. Böyle iki elini cebine koyarak, “Tebeşir dönemi geçti” diyerek bu işler olmuyor. Macaristan maçından sonra sen ve senin talebelerin sınıfta kaldı kardeşim...

“Ben burada kalıcıyım” diyorsun. Ben de, “Kalma git kardeşim” diyorum... Çünkü Milli Takım hocalığı öyle U-19, U-21 hocalığına benzemez...  Senden çok ümitliydim kendi adıma. Sen benim umutlarımı yıktın. Yok ettin. Bitirdin. Çökerttin. İflas ettin ve ettirdin. O zaman hala bu saatten sonra ekibinle birlikte çek git bir kulübün başında hocalığını yapmaya devam et. Ben hiçbir dönemde böylesine özgün aciz kalmış bir Milli Takım görmedim. Biz nereye koşuyoruz Abdullah hocam?.. Ha diyebilirsin ki “5 tane çok önemli oyuncum sakattı”... E bunlar da az-buz oyuncu değil ki... Hepsi Avrupa’nın çok önemli takımlarında oynayan futbolcular. O Avrupa’nın iyi takımlarında başarılı olan oyuncular, Milli Takım’da niye başarılı olamıyorlar diye sorarım. Cevap zaten skor tabelasında yazıyor.

Olmadı hocam olmadı.. Milli Takım hocalığı sana 1-2 değil, 3-5 gömlek yüksek geldi. Bu kadar kötü bir Milli Takım’ı ne senin izletmeye, ne de bizlere sunmana hakkın yok. Finalde ne olur bırak git...