Biz buyuz!

Büyük felaketler elbette derin acılar getiriyor ama, “Her şerde bir hayır vardır” kuralı da işliyor... Soma felaketinin ardından, birbirimizi birbirimize daha da sıkı bağlayan dayanışma dalgası patlak verdi. Ortak paydada gene buluştuk.

Kömür madenindeki yürekleri parçalayan tablo sonrası; bütün Türkiye’nin bütün katmanlarında olduğu gibi, spor camiasında da “Tek yürek” olmanın ortak heyecanı vardı. Yıldırım hızıyla bakın neler oldu:

- Galatasaray, Erciyes maçı için özel yapılmış kömürlü tunelden geçti. Hem bu maça hem de basketbol ligindeki mücadeleye baretlerle çıktı. Trabzon ve Antalya da benzer bir girişim için federasyondan izin istedi.

- Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, iki yardım tırıyla Soma’ya gitti.

- Ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da, Soma’daydı... Şehit madencilerin ailelerine verilmek üzere “Beşiktaş Evleri” yapacaklar. Ayrıca G.Birliği maçının hasılatı Soma’ya gönderilecek.

- Kadir Has Stadı’nda yapılan Kayseri-Fenerbahçe maçında müzik yayını yapılmadı. Fenerbahçe attığı golden sonra sevinmedi. Hep beraber toplanıp saygı duruşuna geçtiler. Hem İstanbul’daki idmana hem Kayseri’de ısınma hareketlerine siyah Soma formalarıyla çıktılar. “Acınız ortak acımızdır” pankartı açtılar. Taraftarlar “Hepimiz madenci çocuğuyuz” diye bağırdı.

- Fenerbahçe ve Beşiktaş, hasılatı Soma’ya bırakılacak özel bir maç yapacak... Sarı-lacivertli kulüp; Somalı 100 çocuğun tüm eğitim masrafını üstlenecek. İlk aşamada 1 milyon 800 bin liralık ön bütçe ayrıldı.

- Bütün kulüpler, bayraklarını yarıya indirdi.

- Sivassporlu futbolcular, idmana ellerinde kömürle çıktı. Roberto Carlos “Bir avuç kömür için, bir ömür verenlere” pankartını taşıdı.

- Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonsporlu futbolcular maç başı ücretlerini madencilere gönderecek.

- Fenerium’un online satışa çıkarılan Soma tişörtüne gösterilen aşırı ilgiden dolayı, web sitesi kilitlendi.

- Futbol Federasyonu 5 milyon TL bağışlayacak.

Anlayacağınız; “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” günlerini yaşıyoruz. Felaket bizi birbirimize bağladı. Ağlıyorum.